Συμπληρωματικό υπόμνημα στον Εισαγγελέα κατέθεσε το ΕΝΔΙΣΥ– Χιλιάδες συνταξιούχοι δικαιούνται προσαυξήσεων

Στο πλευρό χιλιάδων «παλαιών» συνταξιούχων, που δεν έχουν λάβει τις προσαυξήσεις που δικαιούνται λόγω παράλληλης ασφάλισης, στέκεται το ΕΝΔΙΣΥ. 

Σε σχετική ανακοίνωση του αναφέρει τα εξής :

Ακολουθήστε μας στο Google News

Το Δίκτυο προχώρησε προ ημερών στην υποβολή συμπληρωματικού υπομνήματος, επί της μηνυτήριας αναφοράς που είχε καταθέσει στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών με ΕΓ21-2022/208 και αρ. πρωτ. 2747/2-6-2023, με αφορμή το συγκεκριμένο θέμα. Όπως τονίζεται χαρακτηριστικά, ο διοικητής του e-ΕΦΚΑ, Παναγιώτης Δουφεξής, αν και είχε δεσμευτεί στον Εισαγγελέα ότι θα διορθώσει τα λάθη που είχαν εντοπιστεί στον επανυπολογισμό των ήδη εκδοθεισών συντάξεων (με την προσαύξηση του παράλληλου χρόνου) από 1/1/2019, εντούτοις δεν προέβη στην παραμικρή ενέργεια.

Το πρόβλημα αφορά όλους εκείνους τους συνταξιούχους, οι οποίοι έλαβαν σύνταξη πριν από την έναρξη λειτουργίας του νόμου 4387/16, δηλαδή πριν από την 13η Μαΐου 2016. Οι συνταξιούχοι αυτής της κατηγορίας, οι οποίοι στη διάρκεια του εργασιακού τους βίου, είχαν παράλληλη ασφάλιση, λόγω του συγκεκριμένου νόμου, δικαιούνται προσαύξησης, επί της σύνταξης που έχουν ήδη λάβει και αυτό με τον επανυπολογισμό των συντάξεων από 1/1/2019. Μόνο που η προσαύξηση αυτή δεν τους έχει καταβληθεί ποτέ…

Το Ενιαίο Δίκτυο Συνταξιούχων, ενημερώνει ότι θα συνεχίσει να παλεύει για την εφαρμογή του νόμου στους συγκεκριμένους συνταξιούχους και έως τη δικαίωσή τους. Πιστεύουμε ότι η Ελληνική Δικαιοσύνη θα πράξει το καθήκον της. Άλλωστε η αρχική μηνυτήρια αναφορά που υποβλήθηκε από το ΕΝΔΙΣΥ και η κινητοποίηση της Εισαγγελίας, είχαν ως αποτέλεσμα να ξεκινήσουν μετά από 7 χρόνια καθυστερήσεων, πριν από μερικούς μήνες, να καταβάλλονται οι προσαυξήσεις στην παράλληλη ασφάλιση για δικαιούχους, οι οποίοι βγήκαν στη σύνταξη μετά την έναρξη ισχύος του νόμου 4387. Αν το ΕΝΔΙΣΥ δεν είχε προβεί σε αυτή την ενέργεια, οι προσαυξήσεις λόγω παράλληλης ασφάλισης θα ήταν ακόμα «όνειρο θερινής νυκτός».  

Στο συμπληρωματικό υπόμνημα που κατέθεσε τον ΕΝΔΙΣΥ στον Εισαγγελέα, ενημερώνει με σημειώματα σύνταξης των συγκεκριμένων μελών της Μηνυτήριας Αναφοράς ότι ουδεμία αλλαγή έχει επέλθει στις συντάξεις τους έως και σήμερα.

Όσοι δεν έχουν υποβάλει αίτηση στον e-ΕΦΚΑ για τον παράλληλο χρόνο, να έρθουν στο γραφείο του ΕΝΔΙΣΥ.

Ελπίζουμε η διοίκηση του e-ΕΦΚΑ να λύσει το πρόβλημα χωρίς να χρειαστεί η παρέμβαση του Εισαγγελέα. Δυστυχώς όμως έως τώρα, συνεχίζει να κρύβεται και να καθυστερεί αδικαιολόγητα. Τα ποσά των προσαυξήσεων όμως που οφείλονται, είναι πολύ μεγάλα, όπως επίσης και τα αναδρομικά που πρέπει να δοθούν. Η ευθύνη γι’ αυτές τις καθυστερήσεις, που έχουν ως αποτέλεσμα την φτωχοποίηση μεγάλου μέρους των συνταξιούχων, βαραίνουν αποκλειστικά την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εργασίας και τη διοίκηση του e-ΕΦΚΑ. Επιτέλους εφαρμόστε τον νόμο!Προτεινόμενα Άρθρα

Συντάκτης: News Team

1 Comment

  1. Στο Δελτίο τυπου του ΕΝΔΙΣΥ αναφέρεται οτι “…καταβάλλονται οι προσαυξήσεις στην παράλληλη ασφάλιση για δικαιούχους, οι οποίοι βγήκαν στη σύνταξη μετά την έναρξη ισχύος του νόμου 4387 … ” . Αυτό είναι ανακριβες . Εγώ έχω υποβάλει αίτηση για σύνταξη (από παράλληλη ασφαλιση) από τον Αυγουστο του 2018 και ΔΕΝ έχω πάρει την προσαύξηση ακόμα. Προ ημερών ρώτησα κάποιον σχετικό και μου είπε “το 2024 και βλέπουμε”.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *