Συνάντηση Κωστή Χατζηδάκη και ΠΟΣΕ ΙΚΑ ΕΤΑΜ για τις εκκρεμείς συντάξεις στον ΕΦΚΑ και την απεργία

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΠΟΣΕ ΙΚΑ ΕΤΑΜ πραγματοποιήθηκε  συνάντηση του Προεδρείου της Π.Ο.Σ.Ε. ΙΚΑ-ΕΤΑΜ με τον Υπουργό Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων κ. Κωστή Χατζηδάκη .

Η ανακοίνωση αναφέρει τα παρακάτω: 

Την Τετάρτη 31.03.2021, πραγματοποιήθηκε συνάντηση μέσω τηλεδιασκέψεως, του Προεδρείου και των εκπροσώπων των συνδικαλιστικών παρατάξεων της Ομοσπονδίας μας, με τον Υπουργό Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων κ. Κωστή Χατζηδάκη.

 Κατά τη συνάντηση, ετέθησαν αναλυτικά οι λόγοι για τους οποίους είμαστε αρνητικοί στη συμμετοχή «μεσαζόντων» ιδιωτών στη διαδικασία έκδοσης των συντάξεων, ενώ παράλληλα, εκθέσαμε αναλυτικά τις προτάσεις μας, για την επίσπευση των διαδικασιών έκδοσης των εκκρεμών συντάξεων. 

Δυστυχώς, όμως, όπως προέκυψε κατά τη συζήτηση, η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου, δείχνει να παραμένει ανυποχώρητη στις αρχικές της εξαγγελίες, αν και όπως μας επισημάνθηκε, οι «πιστοποιημένοι» δικηγόροι και λογιστές, δεν θα έχουν το δικαίωμα της έκδοσης οριστικής συνταξιοδοτικής αποφάσεως.

Το γεγονός, όμως, ότι παραμένουν αδιευκρίνιστοι οι όροι, αλλά και το συνολικότερο πλαίσιο συμμετοχής των ιδιωτών στην όλη διαδικασία, σε συνδυασμό και με τα προφανή ζητήματα συνταγματικής νομιμότητας που δημιουργούνται, μας εξαναγκάζουν να εμείνουμε στους λόγους, για τους οποίους εξαγγείλαμε την 48ώρη προειδοποιητική απεργιακή μας κινητοποίηση, για τις 6 και 7 Απριλίου 2021.Προτεινόμενα Άρθρα

Συντάκτης: News Team

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ *