Συνέδρια πωλήσεων:Τα ετήσια φαντασμαγορικά “όσκαρ” της ασφαλιστικής βιομηχανίας στην Ελλάδα


Μια φορά το χρόνο και κάθε χρόνο οι ασφαλιστικές εταιρίες “στρώνουν” τα δικά τους “κόκκινα χαλιά” για να υποδεχθούν τους δικούς τους πρωταγωνιστές. Και αυτοί δεν είναι άλλοι από τους ανθρώπους των πωλήσεων, τους ασφαλιστικούς διαμεσολαβητές
Ενας θεσμός που έχει καθιερωθεί εδώ και χρόνια στην ασφαλιστική βιομηχανία της χώρας και συνεχώς διευρύνεται, καθώς εκτός από τις εταιρίες αντίστοιχες εκδηλώσεις βραβεύσεων πραγματοποιούν και μεγάλα ασφαλιστικά μεσιτικά και πρακτορειακά δίκτυα.
Οι εκδηλώσεις αυτές αποτελούν την επιβράβευση των προσπαθειών των ασφαλιστικών διαμεσολαβητών και των δικτύων των εταιριών για την παραγωγή της προηγούμενης χρονιάς, αλλά και να ενθαρρύνουν τους συνεργάτες τους για την παραγωγή της τρέχουσας χρονιάς χαράσσοντας τους στόχους και τις προοπτικές.
Συνήθως τα συνέδρια αυτά, πού έχουν καθιερωθεί να ονομάζονται συνέδρια πωλήσεων, γίνονται μέσα στους πρώτους τέσσερις μήνες κάθε χρονιάς στην Αθήνα αλλά και για κάποιες εταιρίες και στη Θεσσαλονίκη.
Μάλιστα για την διοργάνωσή τους οι διευθύνσεις των πωλήσεων και μάρκετινγκ των εταιριών εργάζονται πυρετωδώς όλο το χρόνο, όπως επίσης και οι διαμεσολαβούντες που καταβάλλουν σημαντικές προσπάθειες να πιάσουν τους στόχους που θα τους εξασφαλίσουν εκτός από μπόνους και κάποια ταξίδια και μία θέση στους πρωταγωνιστές αυτής της βραδιάς.
Οι χώροι που διεξάγονται αυτά τα συνέδρια είναι συνήθως το μέγαρο Μουσικής, αίθουσες πολυχώρων, ξενοδοχείων, κέντρων διασκέδασης, και πρόσφατα το Κέντρο Πολιτισμού Σταύρος Νιάρχος.
Για την επιτυχία αυτών των συνεδρίων οι εταιρίες βάζουν όλα τα δυνατά τους και εκτός από φαντασμαγορικά σκηνικά που να εμπνέουν και να προβάλουν το brand name της εταιρίας επιστρατεύουν και διασημότητες από το χώρο του θεάματος της ενημέρωσης και της showbiz για παρουσιαστές της βραδιάς.
Υπολογίζεται ότι κάθε χρόνο περί τους 10.000 ασφαλιστικούς διαμεσολαβητές λαμβάνουν μέρος σε αυτά τα συνέδρια που εκτός από στιγμές χαλάρωσης επιβράβευσης και διασκέδασης έχουν και εκπαιδευτικό ρόλο καθώς σε σύντομες ομιλίες τους οι επικεφαλής των εταιριών στελέχη των πωλήσεων αλλά και ειδικοί καλεσμένοι αναφέρονται σε θέματα πωλήσεων, εξελίξεων αλλά και γενικότερων πολιτικών για την ασφάλιση και τις ασφάλειες.

Φωτογραφίες: Οι φωτογραφίες είναι αρχείου από εκδηλώσεις διάφορων εταιριών με στιγμιότυπα και σκηνικά από συνέδρια και βραβεύσεις συνεργατώνΠροτεινόμενα Άρθρα

Συντάκτης: News Team

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ *