Συνέδριο για την εκτίμηση και διαχείριση κινδύνων, από τη EURAPCO και την INTERAMERICAN


Την τακτική ετήσια συνάντηση εργασίας του Risk Management Forum, που οργανώνει η επιχειρηματική συμμαχία ευρωπαϊκών ασφαλιστικών ομίλων EURAPCO, φιλοξένησαν πρόσφατα στην Αθήνα η INTERAMERICAN και η εταιρεία πραγματογνωμόνων–εκτιμητών–μηχανικών Μέντωρ.

Οι ομιλητές ανέπτυξαν τις προοπτικές της αγοράς ΑΠΕ στη χώρα μας (Κ. Τσολακίδης, INTERAMERICAN), τις πρακτικές αναγνώρισης κινδύνων σε εγκαταστάσεις φωτοβολταϊκών, ανεμογεννητριών και βιοκαυσίμων (Ν. Καβαδίας, TUV Austria Hellas), τις προσδοκίες της αγοράς από τις ασφαλιστικές εταιρείες σε θέματα ΑΠΕ (Γ. Γιατράκος, ENTEC Contractors και Χ. Παπανικολάου, PVFM) και τα υπάρχοντα στατιστικά δεδομένα για ζημιές σε εγκαταστάσεις ΑΠΕ στην Ελλάδα (Θ. Κουκάς, ΜΕΝΤΩΡ).

Σύμφωνα με τα στοιχεία, το 55% των ζημιών σε εγκαταστάσεις φωτοβολταϊκών στη χώρα μας οφείλονται σε θύελλα, το 15% σε κλοπή, το 14% σε βραχυκύκλωμα και το 11% σε κεραυνό. Η πιστοποίηση των εγκαταστάσεων αποτελεί ουσιαστικό βήμα πριν την ασφάλιση, ενώ η τήρηση των ευρωκωδικών στην κατασκευή τους είναι ο κρισιμότερος παράγοντας αποφυγής ζημιών, πέρα από την τήρηση των προδιαγραφών του κατασκευαστή.

Στις εργασίες συμμετείχαν ειδικοί σε θέματα εκτίμησης επικινδυνότητας και διαχείρισης κινδύνων από τις εταιρείες Achmea, μητρικής της INTERAMERICAN, Swiss Mobiliar (Ελβετία), Caser (Ισπανία), Covea (Γαλλία), Tapiola (Φινλανδία), Gοtaer (Γερμανία), INTERAMERICAN και Μέντωρ, εταιρεία που ανήκει στην INTERAMERICAN.

Post Comment

ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ *