Συνεχίζεται τον Μάιο η δίκη του ασφαλιστή για το 1,7 εκατ. ευρώ σε “εικονικά” αμοιβαία κεφάλαια

Στις 10 Μαΐου θα συνεχίσει τη συνεδρίασή του το Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου για την εκδίκαση της υπόθεσης του 48χρονου ασφαλιστή, ο οποίος κατηγορείται για απάτη κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση σε βάρος 20 κατοίκων της περιοχής στους οποίους φέρεται να προξένησε ζημία ύψους 1,7 εκατ. ευρώ.

Πρωτόδικα για αυτή την υπόθεση, ο 48χρονος τον Μάρτιο του 2015 καταδικάστηκε σε κάθειρξη 8 ετών με την έφεση να έχει αναστέλλουσα δύναμη υπό τους όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, της εμφάνισής του δύο φορές το μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του και της καταβολής εγγυοδοσίας ποσού 15.000 ευρώ εντός ενός μηνός.

Ο 48χρονος άσκησε έφεση η οποία και ξεκίνησε να εκδικάζεται στις 12 Νοεμβρίου 2018, και έκτοτε συνεχίζεται η ακροαματική διαδικασία με τις ενδιάμεσες διακοπές. Χθες η δίκη συνεχίστηκε και διεκόπη μετά την εξέταση του πρώτου μάρτυρα υπεράσπισης, για τις 10 Μαΐου 2019 στις 11 το πρωί.

Υπενθυμίζεται πως ο 48χρονος κατηγορείται ότι εισέπραττε χρήματα από πελάτες προκειμένου να τα επενδύσει σε αμοιβαία κεφάλαια ή ομόλογα με υψηλά επιτόκια, με αποτέλεσμα να υποστούν ζημία συνολικά περίπου 1,7 εκατ. ευρώ.

Κατά την απολογία του στο πρωτόδικο δικαστήριο, ο 48χρονος είχε αρνηθεί τις κατηγορίες όπως αυτές του αποδίδονται και είχε επισημάνει μεταξύ άλλων πως έχει καλύψει τα κεφάλαια αρκετών από τους παλαιούς πελάτες του, ενώ σε ό,τι αφορά τα χρήματα που πήρε από την εταιρεία αλλά και από άτομα με τα οποία συναλλάσσονταν, ήταν είδος δανείου.

Πηγή: rodiaki.grΠροτεινόμενα Άρθρα

Συντάκτης: News Team

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ *