Συντάξεις με βάση το εισόδημα πρότειναν οι δανειστές

(UPDATE)Πρόταση βόμβα από τους δανειστές προς τους εκπροσώπους του υπουργείου Εργασίας για σύνδεση των χορηγούμενων συντάξεων με βάση το εισόδημα του ασφαλισμένου .
Σύμφωνα με το capital.gr, οι σύμβουλοι των δανειστών ζήτησαν νέο ασφαλιστικό, όπου η σύνταξη θα υπολογίζεται όχι βάσει των εισφορών και των ετών ασφάλισης, αλλά βάσει του εισοδήματος.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα η ελληνική πλευρά δεν μπήκε σε αυτή την συζήτηση , απορρίπτοντας την πρόταση, με το επιχείρημα ότι τέτοιες αλλαγές δεν μπορούν και δεν είναι καιρός για να συζητηθούν.
Ο Γενικός Γραμματέας Κοινωνικής Ασφάλισης Παναγιώτης Κοκκόρης, επισήμανε ότι προτεραιότητα θα πρέπει να είναι η παροχή βοήθειας στους ασφαλισμένους και κυρίως αυτούς του ΟΑΕΕ να ενταχθούν σε ένα καλύτερο σύστημα ρύθμισης χρεών, προκειμένου να σώσουν τις επιχειρήσεις τους.

Διαψεύδει το υπουργείο Εργασίας
Σε σχετική ανακοίνωση με το πιο πάνω θέμα το υπουργείο Εργασίας αναφέρει :
«Με αφορμή τα σημερινά δημοσιεύματα περί προτάσεων για αλλαγή του ασφαλιστικού συστήματος της χώρας, από το υπουργείο Εργασίας ανακοινώνεται ότι τέτοιες προτάσεις όχι μόνο δεν έχουν τεθεί στον υπουργό Εργασίας αλλά είναι και εκτός πραγματικότητας.
Και αυτό διότι το ασφαλιστικό σύστημα της χώρας μας στηρίζεται στην τριμερή χρηματοδότηση, έχει δημόσιο και καθολικό χαρακτήρα και δεν τίθεται ζήτημα αλλαγής του.
Αντίθετα με νοικοκύρεμα και με συγκροτημένες οργανωτικές δράσεις, όπως το υπό ψήφιση νομοσχέδιο, ενισχύεται η βιωσιμότητα του συστήματος και στηρίζονται οι παροχές του, για τις οποίες ο υπουργός Εργασίας και συνολικά η κυβέρνηση, έχουν επανειλημμένως τονίσει ότι δεν θίγονται.»Προτεινόμενα Άρθρα

Συντάκτης: News Team

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ *