Συντάξεις, φυσικές καταστροφές και κυβερνοεπιθέσεις, οι μεγάλες προκλήσεις για την ασφάλιση

Οι κυβερνήσεις πρέπει να ενεργήσουν αποφασιστικά για να ενθαρρύνουν τους πολίτες να εξοικονομήσουν περισσότερα χρήματα για τη συνταξιοδότησή τους, να ενθαρρύνουν την ασφάλιση από κινδύνους του κυβερνοχώρου και να μετριάσουν τις επιπτώσεις των φυσικών καταστροφών, δήλωσε σήμερα, ο Andreas Brandstetter, νέος πρόεδρος της Insurance Europe σε συνέδριο στη Μαδρίτη
Ο Brandstetter προειδοποίησε πως οι κυβερνήσεις σε όλο τον κόσμο θα αντιμετωπίσουν μια τεράστια πρόκληση στο ζήτημα των συντάξεων . Οι μεταβολές στα δημογραφικά στοιχεία δείχνουν ότι το ποσοστό των εργαζομένων σε σχέση με τους συνταξιούχους μειώνεται στις περισσότερες χώρες, επηρεάζοντας σημαντικά τα συνταξιοδοτικά συστήματα που εξαρτώνται από το χρόνο. Επιπλέον, πολλοί άνθρωποι δεν έχουν επαρκές εισόδημα από τις συντάξεις.
Οι κυβερνήσεις τόνισε πρέπει να ασκήσουν τολμηρές πολιτικές ώστε οι άνθρωποι να έχουν επαρκές εισόδημα για τη συνταξιοδότησή τους δίνοντας τα σωστά κίνητρα.
Ο Brandstetter περιέγραψε τους κινδύνους από την υποσφάλιση από τις φυσικές καταστροφές. Για παράδειγμα ανέφερε, το 2017, οι φυσικές καταστροφές δημιούργησαν ζημίες άνω των 300 δισεκατομμυρίων δολαρίων (250 δισ. Ευρώ), αλλά μόνο το ένα τρίτο των ζημιών ήταν ασφαλισμένες.
Αυτό σημαίνει ότι οι κυβερνήσεις, οι επιχειρήσεις – και οι ιδιώτες – αντιμετώπισαν λογαριασμό περίπου 200 δισ. Δολαρίων (170 δισ. Ευρώ). Σε μόλις ένα χρόνο.
Σχετικά με τους κινδύνους στον κυβερνοχώρο, ο Brandstetter προειδοποίησε ότι η ικανότητα των ασφαλιστών να προσφέρουν κάλυψη παρεμποδίζεται από την έλλειψη στοιχείων για να βασιστεί η αναδοχή τους. Είπε ότι, εάν οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής επιθυμούν να μετατοπίσουν τον κίνδυνο από την κοινωνία, πρέπει να καταστήσουν διαθέσιμες πληροφορίες σχετικά με τη φύση των επιθέσεων στον κυβερνοχώρο σε συνολική και ανώνυμη βάση. Αυτό θα επέτρεπε στους ασφαλιστές να βελτιώσουν την προστασία που προσφέρουν στους πελάτες.Προτεινόμενα Άρθρα

Συντάκτης: News Team

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ *