Συντήρηση αυτοκίνητου για τους θερινούς μήνες.Τι πρέπει να ξέρεις και να προσέξεις

Η συντήρηση ενός αυτοκινήτου για τους θερινούς μήνες είναι σημαντική για να διασφαλίσετε ότι το όχημά σας λειτουργεί σωστά και ασφαλώς κατά τη διάρκεια της ζέστης και των μακρινών ταξιδιών

Εδώ είναι μερικές συμβουλές από τα ΝΕΑ ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ για τη συντήρηση του αυτοκινήτου σας τους θερινούς μήνες:

Μπες στο κανάλι μας στο youtube για μια νέα εμπειρία στην ασφαλιστική ενημέρωση

 Κλιματισμός: Πριν από τη ζέστη, ελέγξτε τον κλιματισμό του αυτοκινήτου σας. Σε περίπτωση που δεν φυσάει κρύος αέρας ή υπάρχουν προβλήματα με τον κομπρεσέρ, θα πρέπει να ελεγχθεί από εξειδικευμένο τεχνικό. 

Αντιολισθητικός έλεγχος: Ελέγξτε τα ελαστικά σας για την κατάστασή τους. Βεβαιωθείτε ότι έχουν το κατάλληλο πέλμα και τη σωστή πίεση. Τα καλά ελαστικά βελτιώνουν την απόδοση και την ασφάλεια κατά την οδήγηση. 

Υγρά: Ελέγξτε τα επίπεδα των υγρών, όπως λάδι κινητήρα, υγρό φρένων, υγρό τιμονιού και υγρό ψύξης. Σε περίπτωση ανάγκης, συμπληρώστε ή αντικαταστήστε τα. 

Φρένα: Ελέγξτε τα φρένα για να βεβαιωθείτε ότι λειτουργούν σωστά. Αν ακούτε οποιοδήποτε θόρυβο ή αντιλαμβάνεστε κάποια ανωμαλία στο πεντάλ φρένου, ελέγξτε το αμέσως. 

Αλλαγή λαδιών και φίλτρων: Ελέγξτε το επίπεδο και την κατάσταση του λαδιού κινητήρα και αν χρειάζεται, αλλάξτε το. Αντικαταστήστε επίσης τα φίλτρα λαδιού και αέρος. 

Μπαταρία: Ελέγξτε την μπαταρία για να βεβαιωθείτε ότι δεν έχει οξειδωθεί ή φθαρεί. Η υψηλή θερμοκρασία μπορεί να επηρεάσει την απόδοση της μπαταρίας. 

Φύλαξη: Αν δεν χρησιμοποιείτε το αυτοκίνητο για μεγάλο χρονικό διάστημα, σκεφτείτε να το φυλάξετε σε σκιερό μέρος ή με χρήση κάλυψης από τον ήλιο. Αυτό μπορεί να βοηθήσει στη διατήρηση της εξωτερικής εμφάνισης και του εσωτερικού του.Καθαρισμός: Καθαρίστε το αυτοκίνητο και το εσωτερικό του, συμπεριλαμβανομένων των καθισμάτων και των χαλιών. Η σκόνη και τα υπόλειμμα μπορούν να προκαλέσουν φθορά και να επηρεάσουν την ποιότητα του αέρα που αναρροφά το σύστημα κλιματισμού.Προτεινόμενα Άρθρα

Συντάκτης: News Team