Συνωστισμός από “μνηστήρες” για την εξαγορά του 80% της Εθνικής Ασφαλιστικής

Νέες πληροφορίες και διαρροές σε οικονομικές ιστοσελίδες αναφέρουν ότι  οι σύμβουλοι πώλησης της Εθνικής Ασφαλιστικής φέρεται να μετέθεσαν την ημερομηνία της κατάθεσης των μη δεσμευτικών προσφορών από τα μέσα του Νοεμβρίου προς το τέλος.

Παράλληλα, πάντα με τις ίδιες διαρροές, ανεβαίνει συνεχώς ο αριθμός των ενδιαφερόμενων για τις μη δεσμευτικές προσφορές που για κάποιους άγγιξε και διψήφιο νούμερο.

Βέβαια, όλα αυτά είναι πληροφορίες, σενάρια και αριθμοί που δεν αντικατοπτρίζουν και την πραγματικότητα, δηλαδή κατά πόσο όλοι αυτοί οι ενδιαφερόμενοι θα καταθέσουν μη δεσμευτικές προσφορές (που έχουν απλά διερευνητικό χαρακτήρα)  ή μπορούν να βρεθούν στην πιο βασική φάση του διαγωνισμού των δεσμευτικών προσφορών αλλά και να σηκώσουν το βάρος αυτού του μεγέθους εξαγορά που θα είναι η μεγαλύτερη που θα γινει στην Ελληνική ασφαλιστική αγορά.

Αυτό που διαφαίνεται μέχρι  στιγμής είναι ότι υπάρχουν τρεις με τέσσερις ενδιαφερόμενοι που έχουν τα εχέγγυα να διεκδικήσουν την μεγαλύτερη ασφαλιστική εταιρία στην Ελλάδα. Ωστόσο υπάρχουν και κάποιοι αστερίσκοι που θα παίξουν ρόλο αν μπουν στην τελικά κρίση των προσφορών. 

Επιπλέον αυτό που είναι σίγουρο, εκτός απροόπτου,  είναι ότι δεν έχει υπάρξει άμεσα ενδιαφερόμενος κάποιος πολυεθνικός ασφαλιστικός όμιλος εντός η εκτός Ελλάδος.

Πάντως πέρα από την εξέλιξη της διαδικασίας των προσφορών η πωλήτρια τράπεζα (Εθνική Τράπεζα) έχει προκρίνει και ένα δεύτερο πλάνο. Αυτό είναι η διάθεση  μετοχών στο επενδυτικό κοινό ( IPO ή SPO) και αν τεθεί σε εφαρμογή πρέπει να γίνει μέχρι τέλος του επόμενου μήνα.

Όλα τα παραπάνω δείχνουν ότι ο δρόμος προς την πώληση του 80% της Εθνικής Ασφαλιστικής είναι μακρύς ακόμη, αν και σύμφωνα με τις  δεσμεύσεις της τράπεζας στην Διεύθυνση Ανταγωνισμού της Κομισιόν ( DG Comp) είναι ότι μέσα στο πρώτο δίμηνο του 2020 να έχει συμφωνία για την πώληση. Προτεινόμενα Άρθρα

Συντάκτης: News Team

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ *