Σχέδιο για διπλοφορολόγηση των ομαδικών ασφαλίσεων για εργαζόμενους

Φορολογική καταιγίδα …χωρίς έλεος φέρεται να σχεδιάζουν στο Υπουργείο Οικονομικών, που θα πλήξει τόσο τους εργαζόμενους όσο και την ασφαλιστική αγορά.
Η καταγγελία γίνεται από την Ομοσπονδία Ασφαλιστικών Συλλόγων Ελλάδος που σε ανακοίνωση της επικαλείται σχετικές πληροφορίες και μεταξύ άλλων αναφέρει:
«Πρόσφατα πληροφορηθήκαμε ότι η Κυβέρνηση και το Υπουργείο Οικονομικών ετοιμάζει μία ακόμη πράξη «κλοπής» στα εισοδήματά μας.
Συγκεκριμένα σχεδιάζουν να διπλοφορολογήσουν, ως εισόδημα του κάθε εργαζόμενου, το ποσό των ασφαλίστρων που δαπανά ο εργοδότης του για Ομαδικά ασφαλιστήρια που παρέχει η επιχείρηση στο προσωπικό της. Το παραπάνω μέτρο είναι παράνομο και προκλητικό, διότι τα ποσά των ασφαλίστρων που πληρώνονται από την επιχείρηση για τον κάθε υπάλληλό της έχουν ήδη φορολογηθεί σαν έσοδα της επιχείρησης. Είναι αδιανόητο λοιπόν να ξαναφορολογηθούν και σαν εισόδημα του ασφαλισμένου-εργαζόμενου.
Εκτός αν η κίνηση αυτή αποσκοπεί στην αλλαγή του τρόπου φορολόγησης και στην, για μια ακόμη φορά, μετακύλιση του κόστους των επιχειρήσεων στους ασφαλισμένους- εργαζόμενους.
Είναι, επίσης, προφανές ότι το μέτρο αυτό θα έχει σαν αποτέλεσμα την ακύρωση πολλών Ομαδικών συμβολαίων και τη συρρίκνωση του κλάδου Ομαδικών Ζωής, με επακόλουθο την απώλεια θέσεων εργασίας και την απώλεια των εσόδων των εταιρειών και των Ταμείων μας. Αναμένουμε από την Ένωση Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδας να παρέμβει για να προστατέψει τα συμφέροντα των ασφαλισμένων του κλάδου, των εργαζομένων και των εταιρειών-μελών της.»Προτεινόμενα Άρθρα

Συντάκτης: News Team

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ *