Σχέδιο επαναπατρισμού 150.000 τουριστών στη Μεγάλη Βρετανία, μετά την πτώχευση της Thomas Cook

Ο αρχαιότερος τουριστικός οργανισμός της Βρετανίας η Thomas Cook Group χρεοκόπησε. Μετά από 178 χρόνια πρωταγωνιστικής δράσης στον παγκόσμιο τουρισμό, ένα από τα πιο ισχυρά brands της βρετανικής οικονομίας, υπέβαλε νωρίς το πρωί της Δευτέρας, αίτηση υπαγωγής σε καθεστώς πτώχευσης στο Ανώτατο Δικαστήριο του Λονδίνου.

Κινδυνεύουν άμεσα οι 22.000 θέσεις εργασίας στο όμιλο Thomas Cook αλλά πολύ περισσότερο ταλαιπωρούνται αυτή τη στιγμή 600.000 πελάτες της, τουρίστες που βρίσκονται σε διάφορα μέρη του πλανήτη και τώρα δεν μπορούν να επιστρέψουν σπίτι τους.

  • Πάρα πολλοί από αυτούς είναι Βρετανοί και αρκετές χιλιάδες βρίσκονται εγκλωβισμένοι στην Κρήτη αφού το 80% των ξενοδοχείων της Κρήτης είχε συνεργασία με την Thomas Cook. Αγωνία επικρατεί σε μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες στη Ρόδο και την Κω. Μόνο πέρυσι 3 εκατομμύρια τουρίστες επισκέφθηκαν την Ελλάδα μέσω της Thomas Cook.

Η εταιρεία Alix Partners ορίστηκε ειδικός σύμβουλος και θα συνεργαστεί με την Αρχή Πολιτικής Αεροπορίας της Βρετανίας προκειμένου να επιστρέψουν στη χώρα οι 150.000 Βρετανοί πελάτες της εταιρείας, που βρίσκονται στο εξωτερικό, μέσα στις επόμενες δύο εβδομάδες.

Πηγή: banks.com.grΠροτεινόμενα Άρθρα

Συντάκτης: News Team

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ *