Σχεδόν “εξαφανίστηκαν”τα ανασφάλιστα αυτοκίνητα. Τι έδειξε “σαφάρι” της τροχαίας;

Αισθητά μειωμένες ήταν οι παραβάσεις για ανασφάλιστα αυτοκίνητα το 2ημερο 30 Νοεμβρίου και 1η Δεκεμβρίου 2018 σε ελέγχους που έκανε η Τροχαία Αττικής. Αντίθετα οι περισσότερες παραβάσεις αφορούν την κατανάλωση αλκοόλ ενώ μειωμένες ήταν και οι παραβάσεις για χρήση κινητού τηλεφώνου.
Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ
Στο πλαίσιο διενέργειας συντομευμένων δράσεων και συστηματικών τροχονομικών ελέγχων της Διεύθυνσης Τροχαίας Αττικής, για την πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων, κατά το 2ήμερο (Παρασκευή & Σάββατο) 30.11 και 01.12.2018 πραγματοποιήθηκαν τροχονομικοί έλεγχοι, σε διάφορα σημεία του οδικού δικτύου της Αττικής, για τον εντοπισμό οδηγών που οδηγούσαν υπό την επίδραση οινοπνεύματος.
Στην ανωτέρω ειδική εξόρμηση συμμετείχε το σύνολο των Υπηρεσιών της Διεύθυνσης Τροχαίας Αττικής και πραγματοποιήθηκε σε κομβικά σημεία του οδικού δικτύου και σε σημεία πλησίον κέντρων διασκέδασης, εστιατορίων κ.λπ. καταστημάτων.
Συνολικά υποβλήθηκαν σε έλεγχο αλκοολομέτρησης (αλκοτέστ) -2.259- οδηγοί και διαπιστώθηκε ότι -224- βρίσκονταν υπό την επίδραση οινοπνεύματος. Συγκεκριμένα διαπιστώθηκε ότι η συγκέντρωση οινοπνεύματος στον εκπνεόμενο αέρα ήταν:
Σε (14) οδηγούς, άνω των 0,60 ml / lt (πλημμέλημα),
Σε (50) οδηγούς, άνω των 0,40 ml / lt.
Σε (113) οδηγούς, άνω των 0,25 ml / lt.
Σε (47) οδηγούς ειδικών κατηγοριών (μοτοσυκλέτες, νέοι οδηγοί), άνω των 0,10 ml /lt.
Επιπρόσθετα βεβαιώθηκαν -1.265- παραβάσεις επισείουσες διοικητικά πρόστιμα, εκ των οποίων -100- επιφέρουν και επιπλέον ποινικές κυρώσεις.
Ειδικότερα:
Παραβίαση ερυθρού σηματοδότη: -25-
Υπερβολική ταχύτητα: -118-
Μη χρήση προστατευτικού κράνους: -37-
Μη χρήση ζώνης ασφαλείας: -31-
Χρήση κινητού τηλεφώνου: -13-
Ανασφάλιστα οχήματα: -14-
Λοιπές τροχαίες παραβάσεις: -1.027-
Επιπλέον ακινητοποιήθηκαν -75- οχήματα και αφαιρέθηκαν:
-133- πινακίδες κυκλοφορίας
-134- άδειες ικανότητας οδήγησης
-116- άδειες κυκλοφορίας

Παρόμοιες ειδικές εξορμήσεις, με σκοπό τη διασφάλιση του επιπέδου της οδικής ασφάλειας, θα πραγματοποιηθούν και στο μέλλον σε όλο το οδικό δίκτυο της Αττικής.Προτεινόμενα Άρθρα

Συντάκτης: News Team

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ *