Σχεδόν μισό δις ευρώ τοποθετήθηκαν σε επενδυτικά ασφαλιστικά προϊόντα στο πρώτο 9μηνο του 2021

Μια από τις καλύτερες χρονιές σε παραγωγή ασφαλίστρων καταγράφει ο κλάδος ζωής των ασφαλιστικών εταιριών που μέσα στο πρώτο 9μηνο του 2021 είχε αύξηση παραγωγής, σε αντιστοιχία με το 2020 και το αντίστοιχο διάστημα, κοντά 15% (+14,4%).

Σημαντικό ρόλο σε αυτή την “έκρηξη” παραγωγής ασφαλίστρων του κλάδου ζωής έχουν  οι Ασφαλίσεις Ζωής συνδεδεμένες με επενδύσεις που συνολικά μέσα στο διάστημα αυτό έχουν τοποθετηθεί  458.015.782,87 ευρώ.

Βασικός λόγος της αύξησης αυτής είναι ότι οι αποταμιευτές, λόγω των σχεδόν μηδενικών επιτοκίων των τραπεζών στις καταθέσεις, αναζητούν καλύτερες και αποδοτικότερες τοποθετήσεις των χρημάτων.

Σε αυτή την αναζήτηση οι ασφαλιστικές εταιρίες και τα ασφαλιστικά τους προϊόντα τους που είναι συνδεδεμένα με επενδύσεις ( γνωστά ως προϊόντα unit linked)  αποτελούν την καλύτερη λύση, όπως δείχνουν τα στοιχεία από αυτή την αύξηση της παραγωγής των εταιριών στην συγκεκριμένη κατηγορία προϊόντων.

Μάλιστα σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιριών Ελλάδος με την παραγωγή ασφαλίστρων του πρώτου 9μηνο του έτους προκύπτει ότι τον Σεπτέμβριο οι Ασφαλίσεις Ζωής συνδεδεμένες με επενδύσεις είχαν αύξηση παραγωγής  93,1% ( 61.027.154,27 εκατ. ευρώ) Προτεινόμενα Άρθρα

Συντάκτης: News Team

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ *