Τάσεις εξαγορών ή συγχωνεύσεων ασφαλιστικών εκτιμά ο Π.Δημητρίου, CEO της Generali, που εξαγόρασε την AXA στην Ελλάδα

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Generali Ελλάδος, Πάνος Δημητρίου, που έκανε το Deal της Χρονιάς το 2020 στην Ελληνική Ασφαλιστική Αγορά εξαγοράζοντας την ΑΧΑ Ασφαλιστική, σε συνέντευξή του στην Εφημερίδα “Η Καθημερινή”  ανέφερε :

“Είμαι από αυτούς που υποστήριζαν ότι η ελληνική ασφαλιστική αγορά θα καταγράψει κινήσεις εξαγορών και συγχωνεύσεων, καθώς έχουμε ανάγκη μεγαλύτερων και πιο ισχυρών κεφαλαιακά επιχειρηματικών σχημάτων. Αυτό δεν σημαίνει ότι μία ασφαλιστική εταιρεία μεσαίου μεγέθους δεν μπορεί να είναι υγιής οικονομικά. Ομως οι απαιτήσεις σε επενδύσεις λόγω της τεχνολογίας και σε κεφάλαια, αλλά και λόγω του νέου θεσμικού πλαισίου αυξάνονται, με αποτέλεσμα οι διέξοδοι να είναι είτε προς την κατεύθυνση της μεγέθυνσης είτε της εξειδίκευσης. Εκτιμώ, λοιπόν, ότι στο μέλλον θα ακολουθήσουν και νέες κινήσεις εξαγορών και συγχωνεύσεων και στον ελληνικό χώρο.”

Σε άλλο σημείο της συνέντευξής του και αναφερόμενος στις τάσεις που επικρατούν στον ευρωπαϊκή ασφαλιστική αγορά στο θέμα των εξαγορών και συγχωνεύσεων τόνισε : 

“Το 2018 στην Ευρώπη λειτουργούσαν 3.300 ασφαλιστικές εταιρείες, αριθμός μειωμένος κατά 3,1% σε σύγκριση με ένα χρόνο πριν. Σε όλες σχεδόν τις μεγάλες αγορές, όπως η Βρετανία, η Γαλλία, η Ολλανδία κ.λπ., κατεγράφη μείωση του αριθμού των ασφαλιστικών εταιρειών ως αποτέλεσμα κυρίως εξαγορών και συγχωνεύσεων. Επίσης, και στην Ελλάδα, από το 2004, ο αριθμός των ασφαλιστικών εταιρειών μειώνεται κάθε χρόνο.Προτεινόμενα Άρθρα

Συντάκτης: News Team

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ *