Τέλος χρόνου για τα πρόστιμα των ανασφάλιστων αυτοκινήτων

Μερικές ημέρες ακόμη θα έχουν στη διάθεσή τους οι οδηγοί των οχημάτων που εντοπίστηκαν στον έλεγχο που έγινε στις 30 Απριλίου του 2018 να μην είναι ασφαλισμένοι
Σε όλους τους ιδιοκτήτες αυτών των οχημάτων, που σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΑΑΔΕ ήταν 436.653, έχει σταλεί ηλεκτρονικά πρόστιμο και ειδοποίηση για να ασφαλιστούν.
Τα πρόστιμα έχουν σταλεί μέσω Taxisnet και η πληρωμή γίνεται με ηλεκτρονικό παράβολο που πρέπει να πληρωθεί εντός δύο μηνών. Διάσημα που συμπληρώνεται τις επόμενες μέρες.
Επίσης για όσο διάστημα το πρόστιμο δεν πληρώνεται είναι αδύνατη η ασφάλιση του οχήματος, αφού τα συστήματα των ασφαλιστικών εταιριών έχουν συνδεθεί με τη βάση δεδομένων της ΑΑΔΕ και το ξεμπλοκάρισμα γίνεται μόνο αν πληρωθεί το πρόστιμο.
Το ύψος του προστίμου εξαρτάται από τον κυβισμό του οχήματος.

Για δίκυκλα έως 250 cc προβλέπεται πρόστιμο 100 ευρώ, ενώ για μοτοσυκλέτες 251 cc και άνω η ποινή διαμορφώνεται στα 150 ευρώ.
Για αυτοκίνητα έως 1.000 cc το πρόστιμο ορίζεται στα 200 ευρώ, και αυξάνεται στα 250 ευρώ για τα οχήματα πάνω από αυτό το όριο.
Τώρα στην περίπτωση που δεν πληρωθεί το πρόστιμο οι ιδιοκτήτες αυτών των οχημάτων εκτός ότι συνεχίζουν να είναι ανασφάλιστοι, κινδυνεύουν με νέα πρόστιμα, αφαίρεση πινακίδων κυκλοφορίας και άλλες διοικητικές κυρώσεις.Προτεινόμενα Άρθρα

Συντάκτης: News Team

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ *