Τίτλοι τέλους σε ένα ακόμη ελληνικό brand name , πιθανές νέες ανακατατάξεις στο εταιρικό τοπίο και τα ελληνικά renamed

 Αθόρυβα οι Γερμανοί της Allianz και ο νέος CEO,  Βασίλης Χριστίδης, της ενοποιημένης μετά την εξαγορά της δεύτερης , Allianz  Ευρωπαϊκής Πίστης  έριξαν τίτλους τέλους στο Ευρωπαική Πίστη και πλέον η εταιρία φέρει την επωνυμία Allianz.

Αυτή η αναμενόμενη εξέλιξη ήρθε αμέσως μετά την  ανακοίνωση της αποχώρησης από την ενεργό δράση του Χρήστου Γεωργακόπουλου ,που ήταν για ένα χρόνο CEO της ενοποιημένης Allianz Ευρωπαϊκή Πίστη, μετά την πώληση της δεύτερης στον Γερμανικό ασφαλιστικό κολοσσό .

Ακολουθήστε μας στο Google News

Έτσι οι τέσσερις κορυφαίοι ευρωπαϊκοί  ασφαλιστικοί όμιλοι , Allianz, Ergo, Generali , NN Hellas , μετά τις εξαγορές, καθαρόαιμοι πλέον ανταγωνίζονται για τις κορυφαίες θέσεις της αγοράς, μαζί βέβαια με την Eurolife FFH και την Εθνική Ασφαλιστική, που αντίστοιχα ανήκουν στα επενδυτικά Funds, Fairfax και CVC.  Επίσης  με  την παρουσία της Interamerican  και της Groupama Ασφαλιστική.  

Και ενώ αυτά συμβαίνουν στο εσωτερικό της Ελληνικής αγοράς, σε επίπεδο πολυεθνικών ομίλων και funds, εξελίξεις που κυοφορούνται εκτός Ελλάδος μπορεί μακροπρόθεσμα να επηρεάσουν και το εσωτερικό της αγοράς. Ποιες είναι αυτές:

Αρχικά στην Κύπρο που είδαν το φως της δημοσιότητας, προ ημερών, σενάρια για το ενδιαφέρον της Γαλλικής CNP Assurance να πουλήσει της Κυπριακή Θυγατρική της CNP Cyprus που έχει εργασίες στην Ελλάδα κύρια με την CNP Ζωής.

Ενώ προχθές, όπως θα διαβάσατε στην ειδησεογραφία του site , το Reuters   επικαλείται πληροφορίες που θέλουν τον Ολλανδικό Ασφαλιστικό Όμιλο ACHMEA , που έχει την interamerican στην Ελλάδα, να συζητά την πώληση του βραχίονα συνταξιοδοτικά και ασφάλειες ζωής.  

Και κλείνουμε για σήμερα τις σημειώσεις της στήλης “Ασφαλιστικά Σφηνάκια” με τους καθαρόαιμους Έλληνες παίκτες που δεν είναι πολλοί, αλλά  λίγοι και καλοί !

Πετυχημένο renamed προς το τέλος του 2023  της ΜΙΝΕΤΤΑ Ασφαλιστική , καθιερώνοντας πλέον στην αγορά ως βασικό εταιρικό όνομα το ΜΙΝΕΤΤΑ Ασφαλιστική, όπως άλλωστε είναι γνωστή στους καταναλωτές πάνω από 50 χρόνια.  Με ανανεωμένο λογότυπο,  εταιρικό προφίλ , καταπληκτικό σύγχρονο λειτουργικό website με ψηφιακές καινοτομίες για ασφαλισμένους και συνεργάτες! 

Renamed και για την Συνεταιριστική Ασφαλιστική που μετονομάστηκε σε SYNDEA και λάνσαρε αυτή την αλλαγή με ειδική εκδήλωση προ ημερών, ενώ τρέχει καμπάνιες σε social media και επιλεκτικά (!) σε κλαδικές ιστοσελίδες έντυπων εκδόσεων. 

Renamed  και αλλαγή εταιρικής ταυτότητας για τον αλληλασφαλιστικό συνεταιρισμό, Γενική Πανελλαδική , που όπως αναφέρει στα social media της εταιρίας, μετασχηματίστηκε από Αλληλασφαλιστικός Συνεταιρισμός σε Ανώνυμη Εταιρία Γενικών Ασφαλειών δημιουργώντας και νέο εταιρικό λογότυπο. 

Τέλος να αναφέρουμε και το γεγονός ότι η συνεχώς ανερχόμενη Interlife Ασφαλιστική και μοναδική ασφαλιστική εταιρία  εισηγμένη στο ΧΑΑ είναι πλέον 5 στην κατάταξη στο σύνολο της αγοράς σε μερίδιο στην ασφάλιση αυτοκινήτου, έχοντας σχεδόν ένα από τα πιο ισορροπημένα χαρτοφυλάκια στις γενικές ασφαλίσεις με 50-50% αυτοκίνητο και λοιποί κλάδοι !

Κλείνουμε, για σήμερα την στήλη, με ένα ευχαριστώ στους 120.000 + μοναδικούς χρήστες στο  τελευταίο τρίμηνο ( Νοέμβριος 23 – Ιανουάριο 24),  με στατιστική ανάλυση από similarweb, και συνεχίζουμε δυναμικά την ενημέρωση επαγγελματιών της ασφάλισης και καταναλωτών , που μας φέρνουν την κορυφή των ενημερωτικών ιστοσελίδων και με διαφορά , αποκλειστικά με ειδήσεις για ασφάλιση και τις ασφάλειες και όχι με λίγο απ όλα και με τις εκπτώσεις του Lindl , προσφέροντας προστιθέμενη αξία και στις εταιρίες που διαφημίζονται σε μας, με κανόνες digital διαφήμισης, με προβολή στο 100% των επισκεπτών και τα page views και όχι με “μπανεροδάση” , rotation, κλπ!

Και επειδή κάποιοι, ελάχιστοι, επιμένουν στο ωμό C(l)opy paste να πούμε προσοχή στις αντιγραφές και απομιμήσεις !  Προτεινόμενα Άρθρα

Συντάκτης: News Team

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ *