Ταχεία ανάκαμψη του ασφαλιστικού κλάδου το 2021 εκτιμά η Swiss Re

Η ασφαλιστική βιομηχανία είναι έτοιμη να ξεπεράσει τη φετινή παγκόσμια οικονομική ύφεση που προκλήθηκε από το COVID-19, σύμφωνα με το τελευταίο sigma του Swiss Re Institute. 

Η απότομη οικονομική συρρίκνωση από τη δεκαετία του 1930 θα οδηγήσει σε πτώση της ζήτησης για ασφάλιση το 2020, κυρίως για προϊόντα ζωής, με τα παγκόσμια ασφάλιστρα να αναμένεται να συρρικνωθούν κατά 6%, από ό, τι για τις καλύψεις εκτός ζωής (-0,1%). 

"Κατά Παντός Κινδυνου" στο Youtube.Tips για ασφάλιση -ασφάλειες, κλικ και εγγραφή

Ωστόσο, οι συνολικοί όγκοι premium θα επανέλθουν ήδη στα επίπεδα πριν από την κρίση το 2021, παράλληλα με την παρατεταμένη ανάκαμψη στην παγκόσμια οικονομία. 

Οι αναδυόμενες οικονομίες, υπό την ηγεσία της Κίνας, θα στηρίξουν την επιστροφή της ασφαλιστικής αγοράς.

“Ο ασφαλιστικός κλάδος δείχνει ανθεκτικότητα ενόψει της οικονομικής ύφεσης από τον COVID-19”, δήλωσε ο Jerome Jean Haegeli, επικεφαλής οικονομολόγος του Ομίλου της Swiss Re. “Το μέγεθος των ζημιών από ασφάλιστρα θα είναι παρόμοιο με αυτό που παρατηρήθηκε κατά τη διάρκεια της παγκόσμιας χρηματοπιστωτικής κρίσης κατά την περίοδο 2008-09, παρόλο που η φετινή οικονομική συρρίκνωση περίπου 4% θα είναι πολύ πιο σοβαρή. Σε αντίθεση με την παγκόσμια οικονομία, περιμένουμε μια ισχυρή V- διαμορφωμένη ανάκαμψη στα ασφάλιστρα, μια αξιοσημείωτη ένδειξη, λαμβάνοντας υπόψη ότι ο κόσμος βρίσκεται επί του παρόντος σε  βαθιά ύφεση που υπήρξε ποτέ “.

Διαβάστε την ανάλυση της Swiss Re εδώ 



Προτεινόμενα Άρθρα

Συντάκτης: News Team

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *