Τα ασφάλιστρα υγείας, το κόστος και οι θεσμικές παρεμβάσεις της ΕΑΕΕ


Του Γιάννη Χαρονικολάου

Η Ένωση Ασφαλιστικών Εταιριών Ελλάδος με μία σειρά πρωτοβουλιών της τα τελευταία χρόνια ενισχύει και αναδεικνύει όλο και περισσότερο το ρόλο και την σημασία της ιδιωτικής ασφάλισης κύρια προς το καταναλωτικό κοινό.

Οι κ.κ Σαρρηγεωργίου και Μαζαράκης νυν και πρώην πρόεδρος της Ενωσης, μέσα στην οικονομική κρίση, στελέχη και οι δύο κορυφαίων ασφαλιστικών εταιριών, μαζί με άλλα στελέχη εταιριών που απαρτίζουν την διοίκηση της Ενωσης, εναρμονίζουν τον κλάδο της ιδιωτικής ασφάλισης με τις σύγχρονες ανάγκες και απαιτήσεις στην ασφάλιση και σε θεσμικό επίπεδο.

Η σταθερή και σθεναρή στάση της Ενωσης να υπενθυμίζει στην πολιτεία την ανάγκη της επίλυσης του υπ αριθμόν ένα προβλήματος των τελευταίων χρόνων με τα ανασφάλιστα αυτοκίνητα έφερε αποτέλεσμα μειώνοντας δραστικά το φαινόμενο.

Επίσης, παρατηρείται εξίσου σημαντική δραστηριότητα της Ένωσης και εντός των θεσμικών της δυνατοτήτων και ρόλων να προβάλει την αξία και την σημασία της ασφάλισης, με την καμπάνια για την ασφαλιστική συνείδηση.

Τελευταία και σημαντική ενέργεια της Ένωσης ήταν να αναθέσει στο ΙΟΒΕ έρευνα μελέτης για το κόστος της ασφάλισης υγείας από την ιδιωτική ασφάλιση. Τα αποτελέσματα αυτά παρουσιάστηκαν χθες και έδωσαν μία σειρά από ενδιαφέροντα ευρήματα που είναι προς αξιοποίηση από τις ίδιες τις εταιρίες, τους παρόχους υγείας αλλά και ευρύτερα από τους καταναλωτές να γνωρίζουν καλύτερα το κόστος σε σχέση με τις υπηρεσίες που τους παρέχονται.

Αυτές οι πρωτοβουλίες σαφώς και ενισχύουν το ρόλο της ιδιωτικής ασφάλισης και των θεσμών της και χτίζουν σχέσεις διαφάνειας, κάτι που επισήμανε και πρόεδρος της Ένωσης κ. Σαρρηγεωργίου, κατά την παρουσίαση των δεικτών του κόστους για τις ασφάλειες υγείας

Συνεπώς οι όποιες γκρίνιες ακούγονται στην αγορά για την δράση και την δραστηριότητα της Ένωσης όχι μόνο δεν ευσταθούν αλλά δεν έχουν και κάποια βάση.

Όπως πχ στο απώτερο παρελθόν που κάποιοι έθεταν και θέμα ευθυνών για την υπόθεση Ασπις. Παραγνωρίζοντας το γεγονός ότι η Ένωση είναι ένας φορέας εταιριών, και όχι κάποιο συνδικάτο, και ούτε έχει ούτε είχε εποπτικό ρόλο.

Η φωτογραφία είναι αρχείου, από συνέλευση της ΈνωσηςΠροτεινόμενα Άρθρα

Συντάκτης: News Team

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ *