Τα “Ασφαλιστικά Σφηνάκια” αφύπνισαν … για το θέμα των εποπτικών εγκρίσεων στο deal Εθνικής Ασφαλιστικής και CVC

Εκεί που όλοι ήταν ήσυχοι και πίστευαν ότι η δεύτερη φάση του deal της Εθνικής Τράπεζας με CVC Capital για την πώληση της Εθνικής Ασφαλιστικής πάει πρίμα και στις τυπικές διαδικασίες ήρθε η στήλη μας , μέσα από το ρεπορτάζ και τις πάντα έγκυρες πληροφορίες μας, να αφυπνίσει για ένα “θρίλερ” που παίζεται στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή Ανταγωνισμού DGComp και την Ελληνική σχετικά με το αν ο αγοραστής έχει δεσπόζουσα θέση μέσω της Hellenic Healthcare Group  στον παραπλήσιο κλάδο της υγείας.

Εδώ το θέμα την περασμένη Τετάρτη Το “Θρίλερ” με τις εποπτικές εγκρίσεις για την Εθνική Ασφαλιστική και τα “καρφιά” για μια πρόσληψη στη CVC

Σε συνέχεια και αφού το θέμα ήταν στην “σέντρα” ακολούθησαν αρκετά δημοσιεύματα ,κύρια, σε οικονομικές ιστοσελίδες με διάφορες εκτιμήσεις, επισημάνσεις και πληροφορίες.

Έγινε και μια παρέμβαση από τον σύλλογο των υπαλλήλων της ασφαλιστικής  με ερώτηση στην DGComp για να πάρει απάντηση ότι δεν έχει κατατεθεί εκεί ακόμα η συμφωνία της εξαγοράς.Ωστόσο έχουν έχουν κατατεθεί αναφορές από επιχειρηματικούς φορείς που φαίνεται να θίγονται από την συμφωνία αυτή.

Η συνέχεια θα δείξει  για το ποια θα είναι η θέση και η στάση της Ευρωπαϊκής  Επιτροπής Ανταγωνισμού (DGComp)  αλλά  και του αγοραστή. Όσο για την Ελληνική Επιτροπή Ανταγωνισμού η έρευνα που έχει ξεκινήσει για τον ανταγωνισμό στον κλάδο της υγείας και τις ασφαλίσεις μάλλον είναι ένα καλό άλλοθι ότι το θέμα εξετάζεται συνολικά ! Προτεινόμενα Άρθρα

Συντάκτης: News Team

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ *