Τα δημοσιεύματα περι “μαμούθ” αποζημίωση στο ατύχημα με την Πόρσε και το έγκυρο ρεπορτάζ του asfalisinet.gr

Ο δικηγόρος των συγγενών των θυμάτων του τραγικού ατυχήματος με την Πόρσε που οδηγούσε ο γιος του ιδιοκτήτη των JUMBO μίλησε χθες σε εκπομπή του Star TV και αναφέρθηκε στο θέμα της δικαστικής απόφασης για την αποζημίωση του συζύγου και των συγγενών της γυναίκας και του παιδιού που σκοτώθηκαν από την παράσυρση του σταθμευμένου αυτοκινήτου τους, πριν δυο χρόνια.
Σύμφωνα με αυτή ενώ διεκδικούσαν κοντά στα 4 εκατ ευρώ το δικαστήριο επιδίκασε συνολική αποζημίωση 1,2 εκατ ευρώ.
Σε σχετικό δημοσίευμα την Κυριακή αναφέραμε σχετικά :
Δικαστικό στοπ για αποζημίωση “μαμούθ” στο ατύχημα με την Πόρσε του «Mr Jumbo»
Όπως, μας εξηγούν νομικοί και ασφαλιστικοί κύκλοι το ανώτατο ποσό που μπορούν να αποζημιώσουν οι ασφαλιστικές εταιρίες, σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία για την αστική ευθύνη ασφάλισης αυτοκινήτων, είναι 1.220.000 ευρώ ανά θύμα για σωματικές βλάβες και 1.220.000 ευρώ για υλικές ζημιές.
Στην προκειμένη περίπτωση το ανώτατο διεκδικούμενο ποσό αποζημιώσεων θα ήταν 2.440.000 εκ ευρώ για τα δύο θύματα.
Ωστόσο, όπως μας ανέφεραν, με δεδομένο ότι δεν υπάρχουν επιζώντες η δικαστική διεκδίκηση περιορίζεται κυρίως στην ψυχική οδύνη,τις υλικές ζημίες και άλλα έξοδα.
Συνεπώς, το δικαστήριο κινήθηκε στα πλαίσια του νόμου και των ποσών που συνήθως εκδικάζονται σε αυτές τις περιπτώσεις για ψυχική οδύνη ή άλλες απώλειες των οικογενειών των θυμάτων.
Διαβάστε τι είπε ο δικηγόρος που χειρίστηκε την υπόθεση σύμφωνα με την iefimerida.gr :Είναι άδικο να γράφονται τέτοια πράγματα – ότι το ποσό αυτό θα το εισπράξει ο ίδιος. Δεν έχει πραγματικά βάση», τόνισε ο δικηγόρος μιλώντας στην εκπομπή της Ζήνας Κουτσελίνη στο Star, προσθέτοντας ότι το ποσό δεν θα μοιραστεί ισόποσα στους συγγενείς.
Ο κ. Ντεμογιαννης διευκρινίζει ότι το ποσό αυτό επιδικάστηκε τόσο σε βάρος της ασφαλιστικής εταιρείας όσο και σε βάρος και του κ. Βακάκη αλλά είναι μέσα στα όρια που καλύπτει η ασφαλιστική εταιρεία και επομένως η οικογένεια Βακάκη δεν θα πληρώσει κάτι.
«Η αγωγή έγινε κατά της ασφαλιστικής εταιρείας και του ιδιοκτήτη. Η απόφαση είναι εναντίον και των δύο αλλά τα χρήματα τα πληρώνουν οι ασφαλιστικές εταιρείες διότι είναι μέσα στα όρια. Εμείς δεν είχαμε κάποια επαφή με τον κ. Βακάκη», υποστηρίζει μεταξύ άλλων ο δικηγόρος και διαψεύδει ότι ο πελάτης του ήρθε σε επαφή για εξωδικαστικό συμβιβασμό. «Δεν έχει καμία βάση απολύτως αυτό», είπε χαρακτηριστικά.
Δείτε σχετικό βίντεοΠροτεινόμενα Άρθρα

Συντάκτης: News Team

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ *