Τα “δώρα” του Prem Watsa στον Σαρρηγεωργίου και ο Δεκέμβρης των νέων CEOs

Καλό μήνα  από την στήλη “Ασφαλιστικά Σφηνάκια” καθώς μπήκαμε στην πίστα του 12ου μήνα της χρονιάς για να την τερματίσουμε και αυτή.

Στην ασφαλιστική αγορά οι αλλαγές που επέρχονται στο εταιρικό πεδίο λίγο πολύ γνωστές αλλά θα κάνουμε ένα update με ότι νεότερο της συνοδεύει.

Ξεκινώντας όχι από κάποια αλλαγή αλλά μια επιβράβευση για τον CEO της Eurolife FFH και πρόεδρο της ΕΑΕΕ κ. Αλέξανδρο Σαρρηγεωργίου.

Ο Prem Watsa (κεντρική φωτο αριστερά) o μεγαλοεπενδυτής της Fairfax , που εδώ και μερικά χρόνια ελέγχει το 80% της ασφαλιστικής, έδειξε και έμπρακτα την ικανοποίησή του για τα αποτελέσματα  αυτής της επένδυσης αφού την ουσία έβγαλε τα λεφτά της. Η  Fairfax έβγαλε από τα ταμεία της  325 εκατ. ευρώ για την εξαγορά και μέσα σε 5 χρόνια  πήρε πίσω  306 εκατ. ευρώ από μερίσματα και επιστροφές κεφαλαίων. Ετσι ήρθαν και τα “δώρα” για τον κ. Σαρρηγεωργίου που μεταφράζονται σε σύμβαση αορίστου χρόνου για την θέση που κατέχει και επιπλέον αύξηση των αποδοχών του. Αυτό σημαίνει  η θέση του στην Eurolife FFH είναι στάνταρ για τα επόμενα χρόνια.  

Στην ΝΝ Hellas με ένα μήνυμα (Μαριάννα Πολιτοπούλου: “Θα μου λείψεις ΝΝ”) που ανάρτησε χθες στο προφίλ της σελίδας της στο linkedin η κ. Μαριάννα Πολιτοπούλου έκλεισε την παρουσία της εκεί και αναμένεται να ανακοινωθεί ποιος θα είναι ο νέος , κατά τα λεγόμενα προσωρινός, αντικαταστάτης της. Αναμένουμε ανακοίνωση.

Από την Εθνική Ασφαλιστική σύμφωνα με προηγούμενες αναφορές και πληροφορίες ο αποχωρών CEO , τέλος του μήνα, Σταύρος Κωνσταντάς προορίζεται να αναλάβει θέση επόπτη στην Τράπεζα της Ελλάδας, στην ΔΕΙΑ, για τις ασφαλιστικές εταιρίες. Αν και η πληροφορία δεν εχει επιβεβαιωθεί ούτε διαψευστεί η όποια εξέλιξη θα φανεί  μέσα στις αρχές του 2023.Προτεινόμενα Άρθρα

Συντάκτης: News Team

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ *