Τα λουκέτα, μέσα σε ένα χρόνο,σε δύο ασφαλιστικές εταιρίες στη Ρουμανία που ήταν market leader στην ασφάλιση αυτοκινήτου

Η ρουμανική ασφαλιστική αγορά στην ασφάλιση αυτοκινήτου  μοιάζει με ένα κομμάτι της ελληνικής στην περίοδο πριν το  2010 και τις αλλαγές στην εποπτεία.

Σε διάστημα ενός χρόνου δύο ασφαλιστικές εταιρίες, που ήταν από τις μεγαλύτερες στον κλάδο της ασφάλισης αστικής ευθύνης αυτοκινήτου , αναγκάστηκαν να βάλουν λουκέτο με απόφαση της εποπτικής αρχής αφήνοντας στον αέρα εκατομμύρια ασφαλισμένα αυτοκίνητα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Το πρώτο λουκέτο έσκασε το 2022 με την ασφαλιστική City Insurance , που παρεμπιπτόντως ήταν και στην Ελλάδα με καθεστώς Ελεύθερης Παροχής Υπηρεσιών  (ΕΠΥ) και το δεύτερο την περασμένη εβδομάδα στην Euroins Ρουμανίας , που ωστόσο δεν έχει καμία άμεση σχέση με την Euroins Ελλάδος ( υποκατάστημα),  εκτός του ότι είναι θυγατρική του ίδιου ομίλου (Eurohold)  που έχει έδρα στη Βουλγαρία.

Όπως διαβάσαμε σε Ρουμανική ιστοσελίδα ο Bogdan Chiriţoiu, πρόεδρος του Συμβουλίου Ανταγωνισμού της χώρας, επισημαίνει ότι  τα προβλήματα στην City Insurance και στην Euroins σχετίζονταν  με την ανεπαρκή κεφαλαιοποίηση των εταιριών σε σύγκριση με τους κινδύνους που αναλαμβάνονταν

Μάλιστα  ο πρόεδρος του Συμβουλίου Ανταγωνισμού ανέφερε, ότι ο ασφαλιστικός κλάδος στην χώρα του αντιμετωπίζει διάφορα προβλήματα και γι’ αυτό έστειλε μια σειρά προτάσεων για τη διόρθωση των υφιστάμενων νομοθετικών κενών.

Να σημειώσουμε ότι στη Ρουμανία μετά και την αναστολή της λειτουργίας της Euroins , ήταν εκεί με έδρα εγκατάστασης, και με δεδομένο το λουκέτο πέρσι στην City Insurance τα ασφάλιστρα αστικής ευθύνης αυτοκινήτου κινούνται σε υψηλά επίπεδα.

Λόγου του μεγάλου στόλου των αυτοκινήτων που είχε και η Euroins γνώστες της τοπικής αγοράς κάνουν λόγο για έλευση ασφαλιστικών εταιριών με Ελεύθερη Παροχή Υπηρεσιών (ΕΠΥ) ,που θα διεκδικήσουν μερίδιο που προφανώς δεν θα καλυφθεί από τις υπάρχουσες ασφαλιστικές εταιρίες. 

Κλείνοντας να αναφέρουμε ότι ήδη στη Ρουμανική αγορά υπάρχει Κυπριακός παίκτης που έχει μπει από πέρυσι στην ασφάλιση αυτοκινήτων με καθεστώς Ελεύθερης Εγκατάστασης, η γνωστή και στην Ελλάδα Hellas Direct, που είναι κατά βάση ψηφιακός παίκτης.  Προτεινόμενα Άρθρα

Συντάκτης: News Team

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ *