Τα “ορφανά” στελέχη της αγοράς , η Hellas Direct που πάει Ρουμανία και οι εγκαταλείψεις θυμάτων από ανασφάλιστα

Κοκτέιλ , εν μέσω καύσωνα, τα σημερινά “Ασφαλιστικά Σφηνάκια”, που σας ενημερώνουν τάχιστα και σχολιάζουν ελάχιστα.

Στα πλαίσια των  διαδικασιών συγχώνευσης της πρώην ΑΧΑ   με την Generali κάποια στελέχη παραμένουν ακόμη  για λίγες μέρες ή εβδομάδες  για ειδικούς σκοπούς στην “Generali Ι” , οπως έχει μετονομαστεί πλέον η πρώην ΑΧΑ για φορολογικούς και λειτουργικούς σκοπούς ως την συγχώνευση 

Ήδη ο  CEO της πρώην AXA o κ. Ερρίκος Μοάτσος είναι εκτός εταιρικού σχήματος από την ημερομηνία μεταβίβασης στην Generali.  Οπότε λογικά ενδεχομένως να μην παραμείνει και στην διοίκηση της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιριών που κατέχει και θέση προέδρου σε επιτροπή.

Επιπλέον ανακατατάξεις σε επίπεδο στελεχών θα υπάρξουν αργότερα και στην Εθνική Ασφαλιστική όταν ο νέος μέτοχος αναλάβει και τυπικά τα ηνία της  εταιρίας.

Έτσι βλέπουμε ότι υπάρχει  και θα υπάρξει σημαντική διαθεσιμότητα στελεχών αιχμής στην αγορά.

Στο μεταξύ η Κυπριακή Hellas Direct,που πρωτοξεκίνησε, πριν από δέκα περίπου χρόνια, από την Ελλάδα ως ο πρώτος αποκλειστικά ψηφιακός ασφαλιστής  ετοιμάζεται να πάει στην αγορά της Ρουμανίας και στη συνέχεια και σε  άλλες τέσσερις  χώρες  Τσεχία, Σλοβενία, Κροατία, Σλοβακία, με αιχμή το κλάδο αυτοκινήτου με online και direct πώληση. 

Όλα αυτά έχοντας εξασφαλίσει, όπως ανακοίνωσε προχθές, ένα νέο κύκλο χρηματοδότησης με €32 εκατ.  με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης (EBRD) να συμμετέχει και αυτή.

H κίνηση της  να ξεκινήσει την επέκταση από την Ρουμανική αγορά,  τώρα που η αγορά της ασφάλισης αυτοκινήτου στην χώρα είναι άνω κάτω εξαιτίας των προβλημάτων  στη μεγαλύτερη ασφαλιστική  του κλάδου αυτοκινήτου την City Insurance ( έχει το 20% της αγοράς) δείχνει ότι προσπαθεί να εκμεταλλευτεί την ευκαιρία  και ίσως κρίνει την επιτυχή ή μη επέκτασή της εκτός των αγορών της Ελλάδος και της Κύπρου. 

Σχετικά τώρα με το κλάδο αυτοκινήτου στη χώρα μας το μέγα ζήτημα με τα ανασφάλιστα αυτοκίνητα παραμένει ανοιχτό και ενώ υποτίθεται ότι διάγουμε εποχή  ψηφιακής επανάστασης, οι μαζικές ηλεκτρονικές διασταυρώσεις για τον εντοπισμό τους παραμένουν άφαντες ! 

Οπως προέκυψε από δημοσιεύματα μέσων ενημέρωσης για το θάνατο ενός προσώπου  από τροχαίο με εγκατάλειψη, που είχε προκαλέσει κοινωνική ευαισθησία, εξιχνιάστηκε  με το  όχημα που το είχε παρασύρει να είναι ανασφάλιστο και προφανώς ήταν και ο βασικός λόγος της εγκατάλειψης.

Συμβάν που έρχεται να προστεθεί και σε άλλα αντίστοιχα με εγκαταλείψεις θυμάτων τροχαίων από ανασφάλιστα οχήματα με ότι αυτό συνεπάγεται. Επομένως το θέμα πέρα από τις  οικονομικές συνέπειες  έχει και κοινωνικές προεκτάσεις και δεν πρέπει να συνεχίσει να βαλτώνει ακόμη Ας παρθούν,  επιτέλους, αποφάσεις !  Προτεινόμενα Άρθρα

Συντάκτης: News Team

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ *