Τα πιο κορυφαία γεγονότα της ασφαλιστικής αγοράς το 2022 και τα πρόσωπα πρωταγωνιστές

Του Γιάννη Χαρονικολάου 

Η χρονιά που κλείνει είναι μια χρονιά που έφερε αλλαγές σε εταιρικά σχήματα ασφαλιστικών εταιριών και στα πρόσωπα στην ηγεσία αυτών. 

Ακολουθήστε μας στο Google News

Στην κορυφή αυτών γεγονότων ήταν η ολοκλήρωση της πώλησης  της πιο ιστορικής ασφαλιστικής εταιρίας  της χώρας της Εθνικής Ασφαλιστικής, μετά από μια μακροχρόνια διαδικασία, με το επενδυτικό fund της CVC Capital να είναι ο νέος πλειοψηφικός μέτοχος με 90+% του μετοχικού κεφαλαίου 

Ίσης αξίας από πλευράς των deals γεγονός ήταν και η μη αναμενόμενη εξαγορά της Ευρωπαϊκής Πίστης από τον Γερμανικό ασφαλιστικό κολοσσό την Allianz, που μετά από πολλές δεκαετίες παρουσίας στην χώρα  με οργανική ανάπτυξη την τελευταία 20ετία έκανε ένα δυναμικό βήμα με στόχο την κυριαρχία στις πρώτες θέσεις της αγοράς .

Αλλά το deal αυτό δεν ξεχώρισε μόνο για την σημασία της κίνησης της Allianz αλλά και για την κίνηση του ιδρυτή της Ευρωπαϊκής Πίστης, του “γερόλυκου” της παλιάς γενιάς των ασφαλιστών στην Ελλάδα, Χρήστου Γεωργακόπουλου, να πουλήσει την εταιρία αλλά και να διατηρήσει την παρουσία του ως CEO και  στο ενοποιημένο σχήμα Allianz – Ευρωπαϊκής Πίστης που τοποθετείται προς το τέλος του 2023 

Κορυφαίο γεγονός, αλλά με απώλεια, για την ασφαλιστική αγορά και την ελληνική επιχειρηματικότητα ήταν ο θάνατος του Δημήτρη Κοντομηνά μετά από μια μακρά ασθένεια. Ο εκλιπών Δημήτρης Κοντομηνάς συνέδεσε την επιχειρηματική του πορεία με την δημιουργία της Interamerican και αμέσως μετά την πώληση της επεκτάθηκε σε νέες επιχειρηματικές δραστηριότητες συμπεριλαμβανομένων και των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης και παρέμεινε στις επάλξεις του επιχειρείν και του ασφαλιστικού κλάδου, μέσω Κύπρου, με την Prime Insurance μέχρι και λίγο πριν το θάνατό του. 

Ως προς τα πρόσωπα που πρωταγωνίστησαν στα τρία παραπάνω μοναδικά κορυφαία γεγονότα  αλλά και σε άλλα για το 2022 ξεχωρίσαμε κατά αλφαβητική σειρά: 

Χρήστος Γεωργακόπουλος, CEO της Ευρωπαϊκής Πίστης , CEO της Allianz Ελλάδος από 1/1/ 2023 και της ενοποιημένης Allianz – Ευρωπαϊκής Πίστης σε μερικούς μήνες.

Πάνος Δημητρίου, CEO της Generali, μετρώντας 20 χρόνια στο τιμόνι της ηγεσίας της Generali Ελλάδος με  την εξαγορά το 2021 της AXA Ασφαλιστικής υλοποίησε την ενοποίηση της δεύτερης με την πρώτη και ο πιο παλιός πολυεθνικός παίκτης στην Ελλάδα πέρασε σε μια νέα εποχή την οποία συμβολίζει και  η απόκτηση ιδιόκτητων γραφείων σε ένα νέο επιβλητικό κτίριο στη Λεωφόρο Συγγρού

Σταύρος Κωνσταντάς, CEO της Εθνικής Ασφαλιστικής. που έκανε την μετάβαση της Εταιρίας στο νέο μέτοχο και εγκαταλείπει τέλος του έτους και σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις αναλαμβάνει επόπτης στην Τράπεζα της Ελλάδος για την ασφαλιστική αγορά ως επικεφαλής της ΔΕΙΑ .

Μαριάννα Πολιτοπούλου, CEO της N.Ν Hellas μέχρι της 30 Νοεμβρίου του 2022, αποχωρώντας αιφνιδιαστικά μετά από 6 χρόνια παρουσίας και έχοντας συμβάλει στο deal για την εξαγορά της Metlife Ελλάδος.

Αλέξανδρος Σαρρηγεωργίου, CEO της Eurolife FFH και πρόεδρος της Ενωσης Ασφαλιστικών Εταιριών Ελλάδος, που εξελέγη αντιπρόεδρος της Insurance Εurope ( Ευρωπαϊκή Ένωση Ασφαλιστικών Εταιριών )  καθώς είναι η πρώτη φορά που στέλεχος της Ελληνικής Ασφαλιστικής Αγοράς βρίσκεται σε τόσο υψηλή θέση, σε μια Ένωση που έχει μέλη της από τις μεγαλύτερες πολυεθνικές ασφαλιστικές και αντασφαλιστικές εταιρίες στον κόσμο.

Δημήτρης Κοντομηνάς, ιδρυτής της Interamerican , ο  θάνατός του μέσα στο 2022 σφράγισε το τέλος μια εποχής για την ιδιωτική ασφάλιση και την ασφαλιστική βιομηχανία στην Ελλάδα. Προτεινόμενα Άρθρα

Συντάκτης: News Team

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ *