Τα προφητικά “Ασφαλιστικά Σφηνάκια” και το “άκυρο” στη ρύθμιση για την υποχρεωτική ασφάλιση κτιρίων …σε κίνδυνο !

Ευτυχώς που κάποιοι στην κυβέρνηση αντιλήφθηκαν έστω και στο παρά πέντε ότι δεν μπορείς να νομοθετείς “άρπα κόλα” …για να γίνεις είτε αρεστός είτε να κλείσεις τρύπες σε κρατική αρωγή…με ξένα κόλλυβα ! 

Έτσι η ρύθμιση που θα πέρναγε στον κλιματικό νόμο για την υποχρεωτική ασφάλιση κτιρίων από το 2025 σε ζώνες υψηλού κινδύνου …αποσύρθηκε μετά και από τα ομαδικά πυρά των ασφαλιστών εταιριών και ιδιοκτητών ακινήτων.

Για να μην τα ξαναλέμε δείτε εδώ τι έγραψε η στήλη και την φωτογραφία που βάλαμε για την εικονογράφηση του θέματος. “Ανατρέπουν” την ασφαλιστική επιστήμη…με την ρύθμιση για υποχρεωτική ασφάλιση κτιρίων μόνο σε επικίνδυνες ζώνες !

Ωστόσο, θα σταθούμε στην απέλπιδα προσπάθεια του υφυπουργού Περιβάλλοντος, Γ. Αμυρά, να στηρίξει το νομοθέτημα , που όμως αποκάλυψε και την προχειρότητα των δεδομένων που χρησιμοποίησαν για να το στηρίζουν.

Πήραν το μέσο ασφάλιστρο για κατοικία το χρόνο, που όμως είναι με μεγάλη διασπορά των ασφαλισμένων ακινήτων  και κύρια εντός αστικών πολεοδομικών περιοχών και συμπέραναν ότι αν ασφαλιστούν υποχρεωτικά και μερικές χιλιάδες νέες σε ζώνες υψηλής τρωτότητας ( κύρια κοντά σε δάση κλπ) θα μειωθούν τα ασφάλιστρα! 

Κατεδάφισαν την ασφαλιστική επιστήμη.

Και βέβαια ήξεραν από πριν ότι αυτό που νομοθετούσαν ήταν σε λάθος δρόμο αφού όχι μόνο πήραν υπομνήματα από τις ασφαλιστικές εταιρίες αλλά τους είδε και η ίδια η διοίκηση της Ένωσής τους με τον πρόεδρο κ . Σαρρηγεωργίου.

Μάλιστα εδώ να πούμε ότι ο κ. Σαρρηγεωργίου τα πήγε θαυμάσια και στη βουλή, που πήγε στην επιτροπή που συζητούσε το νομοσχέδιο,  όπου με απλά και μεστά λόγια … εξήγησε σε όλους του παριστάμενους βουλευτές ότι το νομοθέτημα δεν στέκει αλλά και πως λειτουργεί συνολικά η ιδιωτική ασφάλιση !Προτεινόμενα Άρθρα

Συντάκτης: News Team

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ *

</