Τα τρία deals του Δ. Τσεσμετζόγλου που αλλάζουν τον χάρτη στον κλάδο της ασφαλειομεσιτείας στην Ελλάδα

Του Γιάννη Χαρονικολάου 

Ένας δεινός παίκτης του κλάδου της Ιδιωτικής Ασφάλισης ο Δημήτρης Τσεσμετζόγλου, που ξεκίνησε την καριέρα του ως broker στο Λονδίνο τα τέλη της δεκαετίας του 1990, εκπλήσσει συνεχώς την ασφαλιστική αγορά της Ελλάδας με τις επιχειρηματικές του κινήσεις  τα δύο τελευταία χρόνια.

Ιδρυτής  από το 2006 της  Matrix Μεσίτες Ασφαλίσεων & Αντασφαλίσεων Α.Ε και έχοντας διανύσει μια επιτυχημένη και συνεχώς εξελισσόμενη πορεία της εταιρίας του με δραστηριότητες στις καλύψεις μεγάλων και εξειδικευμένων κινδύνων και στις αντασφαλίσεις σε Ελλάδα, Κύπρο, Τουρκία, Νότια Αφρική, το 2019 εξέπληξε την αγορά ανακοινώνοντας την εξαγορά της Πειραιώς Μεσίτες Ασφαλιστικών και Αντασφαλιστικών Εργασιών Α.Ε., θυγατρικής της Τράπεζας Πειραιώς.

Η εξαγορά αυτή  έγινε με την στρατηγική  συμμαχία της  Howden Broking Group  η οποία στην συνέχεια και μέσα στον Απρίλιο του 2020 ανακοίνωσε την εξαγορά της Matrix και την μετονομασία της σε Howden Matrix .

Σε συνέχεια ήρθε η προχθεσινή ανακοίνωση της στρατηγικής συνεργασίας μεταξύ της Howden Matrix με την Eurobrokers, επίσης μια από τις κορυφαίες εταιρίες του κλάδου στις εξειδικευμένες καλύψεις κινδύνων και αντασφαλίσεις  που είναι και εισηγμένη στο Ελληνικό Χρηματιστήριο.

Ιδρυτής της Eurobrokers ήταν ο Γιώργος Κούμπας, που έφυγε πρόσφατα από τη ζωή.

Όλες οι παραπάνω επιχειρηματικές κινήσεις του Δημήτρη Τσεσμετζόγλου δείχνουν μια  συγκέντρωση του συγκεκριμένου κλάδου στην Ελληνική Αγορά και καθιστούν την  Howden Broking Group ώς ένα βασικό παίκτη.

H Howden Broking Group  είναι ένας  διεθνής  όμιλος  με παρουσία σε 90 χώρες και περισσότερα από US$7 δισεκατομμύρια υπό διαχείριση, ενώ για το 2020  αναδείχθηκε ως Μεσίτης της Χρονιάς από το περιοδικό  “Insurance Insider”Προτεινόμενα Άρθρα

Συντάκτης: News Team

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ *