Τα “χτυποκάρδια” στην Εθνική Ασφαλιστική, η “κόκκινη” επέλαση της Generali …σενάρια και εικασίες

Από προχθές και επίσημα η AXA Ασφαλιστική είναι στα χέρια της Generali, καθώς ολοκληρώθηκε η εξαγορά της και πλέον μπαίνει σε διαδικασίες συγχώνευσης που θα διαρκέσουν τουλάχιστον ένα 6μηνο.

Αυτό σημαίνει ότι ο  μέχρι τώρα Διευθύνων Σύμβουλος της ΑΧΑ  Ασφαλιστική, Αλέξανδρος Μοάτσος, είναι εκτός, αφού όπως ανακοίνωσε  η μητρική Generali, Διευθύνων Σύμβουλος σε όλες τις δραστηριότητές της στην Ελλάδα αναλαμβάνει ο Πάνος Δημητρίου. 

Παράλληλα η Generali ξεκινά συνεργασία με την Alpha Bank γεγονός που σημαίνει ότι μπαίνει και επίσημα σε διανομή προϊόντων της μέσω του Bancassurance.

Η ένωση των μεγεθών της  AXA με την Generali δημιουργεί νέα δεδομένα στα μερίδια της αγοράς και φέρνει τον Ιταλικό ασφαλιστικό όμιλο σχεδόν στη δεύτερη θέση !

Στο άλλο deal της χρονιάς, αυτό της Εθνικής Ασφαλιστικής  με την CVC Capital, αν και ακόμη είναι στην αρχή οι διαδικασίες εγκρίσεων από εποπτικές και ρυθμιστικές αρχές, τα πρώτα “χτυποκάρδια” στα στελέχη της εταιρίας είναι ηχηρά για τις διοικητικές  και στελεχιακές αλλαγές που θα κάνει ο νέος μέτοχος με το πλήρωμα του χρόνου της ολοκλήρωσης της εξαγοράς ή  και πιο νωρίς !

Πάντως οι τωρινοί διοικούντες έστειλαν προς τον νέο μέτοχο  “καλές συστάσεις” μέσα από τα αποτελέσματα της Εθνικής Ασφαλιστικής το πρώτο τρίμηνο του έτους.  Και ο τρόπος που τα επικοινώνησαν μέσα από την ανακοίνωση είχε πολλά μηνύματα! 

Αυτές είναι οι εξελίξεις  στις δύο εταιρίες που είναι οι πρωταγωνιστές της φετινής χρονιάς, από πολλές πλευρές, κάτι που δεν αφήνουν αδιάφορους τους άλλους μεγάλους παίκτες των μικτών εταιριών.

Και επειδή των “φρονίμων τα παιδιά πριν πεινάσουν μαγειρεύουν”  εταιρία Ολλανδικού Ομίλου, λένε οι φήμες, είναι εδώ και καιρό σε συζητήσεις για την απόκτηση εγχώριου παίκτη με προφανή στόχο την αύξηση μεριδίου στους κλάδους που στοχεύει να πρωταγωνιστεί.

Κλείνοντας να σημειώσουμε ότι εικασίες και φήμες σέρνονται διάφορες στην αγορά , άλλες βάσιμες άλλες αβάσιμες όπως αυτή για την Μινέττα Ασφαλιστική και την CVC Capital . Υπήρξε και άμεση αντίδραση από την εταιρία που διέψευσε κατηγορηματικά σχετικό δημοσίευμα. Μάλιστα η σχετική ανακοίνωση είχε την υπογραφή του κ. Βασίλη Θεοχαράκη, πρόεδρου του Δ.Σ της εταιρίας και βασικού μετόχου, που δείχνει και την βαρύτητα αυτής της διάψευσης.Προτεινόμενα Άρθρα

Συντάκτης: News Team

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ *