Τα SOS στην ασφάλεια αυτοκινήτου…για ασφαλείς διακοπές!

Ο Ιούλιος και ο Αύγουστος είναι κλασικοί μήνες διακοπών για την χώρας μας. Κάποιοι ίσως τις έχουν ξεκινήσει και  αρκετοί τις προγραμματίζουν, ενώ πολλοί είναι αυτοί που θα κάνουν διακοπές χρησιμοποιώντας το IX αυτοκίνητό τους ή την μηχανή τους.

Για να μη γίνουν οι διακοπές σας “εφιάλτης” πρώτα απ όλα φροντίστε να έχετε ασφαλίσει  το αυτοκίνητο ή την μηχανή , που θα χρησιμοποιήσετε στις διακοπές σας,   και επιπλέον να έχετε τσεκάρει την ημερομηνία της λήξης του ασφαλιστηρίου συμβολαίου σας.

Οι έλεγχοι της τροχαίας είναι πιο συχνοί τους θερινούς μήνες, ενώ αν εμπλακείτε σε τροχαίο ατύχημα και δεν έχετε ασφαλισμένο το όχημα σας ή το ασφαλιστήριο  έχει λήξει χωρίς να έχει ανανεωθεί κινδυνεύεται να μπείτε σε περιπέτειες. Περιπέτειες που μπορεί να σας χρεώσουν με πρόστιμα, αφαίρεση πινακίδων κυκλοφορίας και ακόμη περισσότερο να βρεθείτε μπλεγμένοι με αστικές και ποινικές ευθύνες και υπέρογκες διεκδικήσεις χρηματικών αποζημιώσεων. 

Η ασφάλιση του ΙΧ αυτοκινήτου  ή της μηχανής σας πρέπει να είναι πάντα βασικό σας μέλημα, εφόσον το κυκλοφορείται και δεν το έχετε θέση σε ακινησία,  με δεδομένο ότι η αστική ευθύνη στην ασφάλιση αυτοκινήτου είναι υποχρεωτική, ενώ τα ασφάλιστρα που προσφέρουν σήμερα οι ασφαλιστικές εταιρίες στην Ελλάδα θεωρούνται ότι είναι σε προσιτό επίπεδο και υπάρχουν κανάλια διανομής που μέσα από συγκρίσεις τιμών και προσφορών των ασφαλιστικών εταιριών μπορείτε να κάνετε  εύκολα και γρήγορα μια ασφάλεια αυτοκινήτου

Εκτός της υποχρεωτικής ασφάλισης αστικής ευθύνης υπάρχουν και πρόσθετες ασφαλιστικές καλύψεις που δεν επιβαρύνουν πολύ το τελικό κόστος και είναι ιδιαίτερα χρήσιμες στην καθημερινή χρήση του οχήματός σας και αρκετά πολύτιμες όταν είστε σε διακοπές. 

Τέτοιες καλύψεις είναι η οδική βοήθεια, η θραύση κρυστάλλων και η νομική προστασία.

Η οδική βοήθεια είναι σωτήρια για κάποιο απρόοπτο που μπορεί να συμβεί στο δρόμο, εκτός τροχαίου ατυχήματος που συνήθως καλύπτεται από την φροντίδα ατυχήματος της ασφαλιστική σας εταιρίας, και να σας βγάλει από δύσκολες καταστάσεις με μια κλήση ή και χρήση εφαρμογών που διαθέτουν σχεδόν όλες  οι εταιρίες οδικής βοήθειας  για όλες τις smartphone συσκευές κινητών τηλεφώνων.

Η θραύση κρυστάλλων είναι κάλυψη που σας περέχετε πρόσθετα από την ασφαλιστική σας εταιρία που θα σας καλύψει σε περίπτωση  που έχετε κάποιο απρόοπτη ζημιά στο παρμπρίζ του αυτοκινήτου σας. Με την κάλυψη αυτή θα αντικαταστήσετε άμεσα την ζημιά χωρίς κόστος και δεν θα “χαλάσετε” τις διακοπές σας, αφού οι περισσότερες συνεργαζόμενες με τις ασφαλιστικές εταιρίες αντικατάστασης κρυστάλλων αυτοκινήτου διαθέτουν πανελλαδικά δίκτυα και κινητές μονάδες.

Τέλος η νομική προστασία είναι η κάλυψη που θα σας βγάλει από περιττές ενέργειες ή και νομικά έξοδα αν τυχόν εμπλακείτε σε τροχαίο ατύχημα και απαιτηθούν νομικές ενέργειες. Αρκεί ένα τηλεφώνημα και μια δήλωση στην εταιρία ασφάλισης νομικής προστασίας για να αναλάβει αυτή όλες τις νομικές  ενέργειες χωρίς κάποιο άλλο κόστος για εσάς. 

Για να είστε πάντα ασφαλείς και ιδιαίτερα την περίοδο των διακοπών σας η ασφάλεια  αυτοκινήτου ή  μηχανής εκτός από υποχρέωση είναι και απαραίτητη. Μάλιστα όταν μπορείτε εσείς οι ίδιοι να συγκρίνετε τιμές να βρείτε προσφορές από τις περισσότερες ασφαλιστικές εταιριες και να ασφαλιστείτε μέσα από απλά βήματα όπου και αν βρίσκεστε 24ώρες το 24ωρο και τις 7 μέρες της εβδομάδας.Προτεινόμενα Άρθρα

Συντάκτης: News Team

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ *