Τελευταίος γύρος για το “super deal” του 80% της Εθνικής Ασφαλιστικής με δύο “παίκτες” απέναντι στο “Τραπεζίτη”

Σε παράφραση του γνωστού τηλεπαιχνιδιού “Super Deal” θα λέγαμε ότι ο “τραπεζίτης” δηλαδή η πωλήτρια  Εθνική Τράπεζα θα αναζητήσει τον “παίκτη” που θα κάνει την καλύτερη προσφορά για την πώληση του 80% του μετοχικού κεφαλαίου της μεγαλύτερης ασφαλιστικής εταιρίας στης Ελλάδα, την Εθνική Ασφαλιστική.

Καθώς μέσα στο επόμενο δίμηνο θα πρέπει να έχει αποτέλεσμα οι πληροφορίες και τα σενάρια φέρνουν δύο ενδιαφερόμενους ,απ όσους κατέθεσαν μη δεσμευτικές προσφορές, να καλούνται από την Τράπεζα και την Ασφαλιστική να λάβουν πληροφορίες και δεδομένα της εταιρίας αλλά και να διερευνηθούν οι επενδυτικές τους προθέσεις ώστε να υποβάλουν δεσμευτικές προσφορές για την πώληση.

Συγκεκριμένα οι “παίκτες” που προκρίνονται σε αυτό τον γύρο φαίνεται να είναι τα επενδυτικά Funds η Fosun και CVC Capital.

Η Fosun είναι ήδη γνώριμη στην διαδικασία αυτή αφού είχε συμμετοχή και στον προηγούμενο διαγωνισμό πώλησης ενώ η CVC Capital έχει ισχυρή επενδυτική παρουσία στην Ελλάδα στον χώρο της υγείας  αφού μέσω της Hellenic Healthcare Group, έχει αγοράσει το “Υγεία”, το πρώην “ΙΑΣΩ General” και το “Metropolitan”.

Επιδιωκόμενος στόχος της πωλήτριας τράπεζας , που έχει ως συμβούλους πώλησης την Morgan Stanley και την Goldman Sachs, είναι να πλησιάσει ως τίμημα το 80% της αξίας της ασφαλιστικής εταιρίας που με τα δεδομένα του 2019 φτάνει το 1 δις Ευρώ.

Ωστόσο, κατά την  διαδικασία των μη δεσμευτικών προσφορών, κατά πληροφορίες και διαρροές, οι προσφορές ήταν κάτω από αυτά τα δεδομένα και για το γεγονός  αναφέρεται ότι οι ενδιαφερόμενοι είχαν τα οικονομικά δεδομένα της ασφαλιστικής του 2018.

Πάντως, πληροφορίες αναφέρουν ότι αν δεν επιτευχθεί ο στόχος του τιμήματος αλλά και των συνεργασιών που προκύπτουν από αυτή για την Τράπεζα, όπως η διάθεση των προϊόντων της εταιρίας μέσω του δικτύου της Εθνικής Τράπεζας, είναι ανοιχτό το ενδεχόμενο να επανέλθει το πλάνο πώλησης με διάθεση των μετοχών  της ασφαλιστικής μέσω χρηματιστηρίου.Προτεινόμενα Άρθρα

Συντάκτης: News Team

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ *