Τετραετής ποινή φυλάκισης για ασφαλιστική απάτη σε 35χρονο που έβαλε φωτιά στο ξενοδοχείο του

Ποινή φυλάκισης 4 ετών μετατρέψιμη προς 5 ευρώ ημερησίως, επέβαλε χθες το Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου σε έναν 35χρονο Ροδίτη, που είχε καταδικαστεί πρωτοδίκως σε ποινή κάθειρξης 8 ετών για απάτη σε βάρος ασφαλιστικής εταιρείας.

Στις 19 Ιανουαρίου 2003, άγνωστος δράστης, αφού εμπότισε με πετρέλαιο τους χώρους ξενοδοχείου και τα είδη κλινοστρωμνής και τοποθέτησε ειδικό εκρηκτικό-εμπρηστικό μηχανισμό σε εσωτερικό χώρο ξενοδοχείου στην Μεσαιωνική Πόλη και προκάλεσε πυρκαγιά, με αποτέλεσμα την ολοσχερή σχεδόν καταστροφή του.
Την απόφαση στον άγνωστο δράστη να βάλει τη φωτιά φέρεται να είχε κίνητρο την είσπραξη της ασφαλιστικής αποζημίωσης.
Ενώ ο κατηγορούμενος είχε υποχρέωση να ασφαλίσει το ξενοδοχείο, δεν εκπλήρωσε την υποχρέωσή του αυτή, αλλά το έπραξε στις 13-11-2002.
Πέτυχε δε μετά την άρνηση της ασφαλιστικής εταιρείας να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της, να εκδοθεί υπέρ αυτού η υπ’ αρ. 5475/04 απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών, με την οποία αναγνωριζόταν ότι η ασφαλιστική εταιρεία όφειλε να του καταβάλει το ποσό των 185.370 ευρώ ως αποζημίωση.
Η ασφαλιστική σύμβαση καταρτίστηκε δύο περίπου μήνες πριν από τον εμπρησμό και κάλυπτε χρονικό διάστημα ενός έτους, με συνολικά ετήσια ασφάλιστρα 1.096,23 ευρώ.
Πηγή: dimokratiki.grPost Comment

ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ *