Την υποχρεωτική ασφάλιση σε ηλεκτρικά ποδήλατα, segways και ηλεκτρικά σκούτερ προτείνουν οι Ευρωπαίοι ασφαλιστές

Τα νέα δεδομένα που προκύπτουν από την κυκλοφορία ηλεκτρικών και αυτοματοποιημένων οχημάτων είναι το θέμα εκδήλωσης που διοργανώνει σήμερα η Ευρωπαϊκή Ένωση των Ασφαλιστικών και Αντασφαλιστικών Εταιριών (Insurance Europe) 

Σε σχετική ανακοίνωση της  επισημαίνονται, μεταξύ άλλων, τα παρακάτω: 

Η αυξημένη χρήση ηλεκτρικών οχημάτων – όπως ηλεκτρικά ποδήλατα, segways και ηλεκτρικά σκούτερ – έχει οδηγήσει σε ερωτήματα σχετικά με την ευθύνη για ατυχήματα και αν η ευθύνη αστικής ασφάλισης αυτοκινήτων θα πρέπει να είναι υποχρεωτική για τα οχήματα αυτά. H Insurance Europe πιστεύει ότι  καθοριστικός παράγοντας για την απόφαση αυτή είναι να προέλθουν στους ισχύοντες κανόνες, δηλαδή την υποχρεωτική ασφάλιση όπως εφαρμόζεται σε επίπεδο Ε.Ε για τα οχήματα που μπορεί να υπερβαίνουν τα 25 km / h.

Επίσης, στο επίκεντρο της συζήτησης είναι και θέματα ασφάλισης  γύρω από αυτοματοποιημένα οχήματα. Ενώ αυτά τα οχήματα αναμένεται να κάνουν τους δρόμους πιο ασφαλείς σε μακροπρόθεσμη βάση, τα ατυχήματα θα εξακολουθούν να συμβαίνουν. Εδώ, η υποχρεωτική ασφάλιση είναι πράγματι απαραίτητη, με τον ίδιο τρόπο όπως και για τα παραδοσιακά οχήματα, και υπάρχει ήδη σταθερό κανονιστικό πλαίσιο σε ευρωπαϊκό επίπεδο 

Η Insurance Europe υποστηρίζει oι ασφαλιστές για  να είναι σε θέση να εκτελούν βασική λειτουργία τους, την παροχή αποζημιώσεων, πρέπει να έχουν πρόσβαση σε οποιαδήποτε σχετικά δεδομένα που προκύπτουν από τα εμπλεκόμενα οχήματα, πριν, κατά τη διάρκεια και μετά όταν έχει συμβεί ένα ατύχημα ή συμβάν. Αυτό επιτρέπει στους ασφαλιστές να καταλάβουν τι πήγε στραβά και να αποδοθούν σωστά ευθύνη. Επιπλέον, η πρόσβαση στα δεδομένα από τα αυτοματοποιημένα οχήματα θα βοηθήσει επίσης τις ασφαλιστικές εταιρίες να κατανοήσουν καλύτερα τους κινδύνους που παρουσιάζουν και να τους ασφαλίσει ανάλογα.

Δείτε σχετικά με τις προτάσεις της Insurance Europe εδώ Προτεινόμενα Άρθρα

Συντάκτης: News Team

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ *