Τι αλλάζει στην ασφάλιση αυτοκινήτου, υγείας, ταξιδιωτική από Brexit χωρίς συμφωνία

H Insurance Europe  δημοσίευσε σήμερα μια λίστα σχετικά με τις συνέπειες στην  ασφάλιση από το Brexit χωρίς συμφωνία.

Ο κατάλογος περιλαμβάνει:
Ασφάλιση αυτοκινήτων
Επί του παρόντος, οι οδηγοί ασφαλισμένοι σε οποιοδήποτε κράτος μέλος της ΕΕ μπορούν να οδηγήσουν τα όχημά τους σε οποιοδήποτε άλλο κράτος μέλος της ΕΕ. Ωστόσο, αν δεν επιτευχθεί συμφωνία για να συνεχιστεί η ρύθμιση αυτή στην περίπτωση Brexit χωρίς συμφωνία, τόσο από το Ηνωμένο Βασίλειο όσο και την ΕΕ οι οδηγοί θα πρέπει να ελέγχουν το ασφαλιστικό τους συμβόλαιο και θα χρειαστεί να εκδώσουν πράσινη κάρτα.
Ασφάλιση υγείας
Επί του παρόντος, οι κάτοικοι της ΕΕ που ταξιδεύουν εντός της ΕΕ μπορούν να ζητήσουν την Ευρωπαϊκή Κάρτα Ασφάλισης Ασθένειας (EHIC), που παρέχει πρόσβαση στην υγειονομική περίθαλψη και σε άλλες χώρες της ΕΕ. Ωστόσο, στην περίπτωση Brexit χωρίς συμφωνία, οι EHIC κάρτες δεν θα αναγνωρίζονται από το Ηνωμένο Βασίλειο για τους ταξιδιώτες της ΕΕ και αντίστροφα. Ως εκ τούτου, οι ταξιδιώτες θα πρέπει να διασφαλίσουν ότι έχουν επαρκή ταξιδιωτική ασφάλιση υγείας που καλύπτει τις υπηρεσίες υγείας που χρειάζονται ενώ ταξιδεύουν.
Ταξιδιωτική ασφάλιση
Εάν υπάρξει Brexit χωρίς συμφωνία, οι ταξιδιώτες από το Ηνωμένο Βασίλειο προς την ΕΕ θα εξακολουθήσουν να καλύπτονται από τα ασφαλιστικά συμβόλαια που περιλαμβάνουν χώρες της ΕΕ ή του ΕΟΧ (με την πιθανή εξαίρεση των ιατρικών δαπανών που καλύπτονται από την EHIC), ωστόσο θα πρέπει να ελέγχουν ότι οι όροι των ασφαλιστικών τους συμβολαίων καλύπτουν τον προορισμό που ταξιδεύουν.

Περισσότερες πληροφορίες και συμβουλές μπορεί να δείτε για την ΕΕ-27 και για το Ηνωμένο ΒασίλειοΠροτεινόμενα Άρθρα

Συντάκτης: News Team

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ *