Τι αλλάζει στην συμμετοχή των ασφαλισμένων του ΕΟΠΥΥ σε ιατρικές και διαγνωστικές εξετάσεις;


Σε πλήρη ισχύ τέθηκε από τις 10 Απριλίου 2019 ο νέος κανονισμός παροχών του ΕΟΠΥΥ προς τους ασφαλισμένους του που προβλέπει μεταξύ άλλων και μηδενική συμμετοχή σε ιατρικές και διαγνωστικές εξετάσεις ειδικών κατηγοριών ασφαλισμένων.
Ειδικότερα η συμμετοχή των ασφαλισμένων διαµορφώνεται στο 15%, όταν τα παραπεµπτικά εκτελούνται σε ιδιώτες συµβεβληµένους παρόχους.
Ενώ σύμφωνα με την ΗΔΙΚΑ, που έχει και το σύστημα συνταγογράφησης, από τις 10 Απριλίου 2019 εφαρμόζεται μηδενική συμμετοχή για τις παρακάτω κατηγορίες ασφαλισμένων, με παραπεμπτικά που εκτελούνται από συμβεβλημένους ιδιώτες παρόχους ή δημόσιες δομές υγείας και συγκεκριμένα:

Όσοι πάσχουν από µεσογειακή αναιµία, δρεπανοκυτταρική νόσο, χρόνια νεφρική ανεπάρκεια τελικού σταδίου και είναι σε θεραπεία υποκατάστασης της νεφρικής λειτουργίας ή περιτοναϊκή κάθαρση ή έχουν κάνει µεταµόσχευση.
Οι ασθενείς που έχουν πιστοποιηµένη αναπηρία από το ΚΕΠΑ για οποιαδήποτε πάθηση 80% και άνω.
Οσους πάσχουν από κυστική ίνωση και σακχαρώδη διαβήτη τύπου 1, σε όσους είναι ακρωτηριασµένοι και λαµβάνουν το εξωιδρυµατικό επίδοµα µε ποσοστό αναπηρίας 67% και άνω.
Επίσης για τους δικαιούχους του ΕΚΑΣ, η συμμετοχή διαμορφώνεται στο 5% επί της εκάστοτε τιµής αποζηµίωσης, όταν τα παραπεµπτικά εκτελούνται σε ιδιώτες συµβεβληµένους παρόχους.Προτεινόμενα Άρθρα

Συντάκτης: News Team

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ *