Τι αλλαγές έφερε η χρονιά που πέρασε σε Ασφάλεια, Ενέργεια & Χρήμα;

Το insurancemarket, η μεγαλύτερη υπηρεσία σύγκρισης και αγοράς ασφαλιστικών προϊόντων στην Ελλάδα, δημοσίευσε για 5η συνεχή χρονιά το ετήσιο Insurance Report του, το οποίο βασίζεται στις αναζητήσεις και επιλογές των 4.000.000+ χρηστών της πλατφόρμας του.  

Στο συγκεκριμένο Report περιλαμβάνονται στοιχεία για την ασφάλεια αυτοκινήτου και κατοικίας, την ενέργεια και τους παρόχους ρεύματος, αλλά και τα χρηματοοικονομικά και τα τραπεζικά προϊόντα. 

Ακολουθήστε μας στο Google News

Μέσω του Insurance Report βλέπουμε ότι υπήρξαν αυξήσεις και διακυμάνσεις τόσο στην Ασφάλεια όσο και στην Ενέργεια λόγω των επιπτώσεων του πολέμου και στους δύο κλάδους.  

Όσον αφορά την Ασφάλεια,  η αύξηση των ζημιών, σε συνδυασμό με την άνοδο του πληθωρισμού και την έλλειψη πρώτων υλών λόγω της εφοδιαστικής κρίσης, οδήγησαν στην άνοδο των ασφαλίστρων, φαινόμενο που εντάθηκε από τον Σεπτέμβριο του 2022 και έπειτα και παρατηρήθηκε ιδιαίτερα στα πακέτα Πυρός/ Κλοπής και Μικτής Ασφάλειας.  

Οι οδηγοί έδειξαν ιδιαίτερη προτίμηση στις καλύψεις της Οδικής Βοήθειας και της Θραύσης Κρυστάλλων ενώ κυρίαρχη επιλογή για το 2022 αποτέλεσαν τα ετήσια συμβόλαια, αφού έχουν το χαμηλότερο ασφάλιστρο ανά μήνα και είναι έως και 20% φθηνότερα από τα συμβόλαια εξάμηνης διάρκειας. 

Στην ασφάλιση σπιτιών  παρατηρήθηκε ότι περισσότερα από τα μισά συμβόλαια κατοικίας που εκδόθηκαν, αφορούν κατοικίες στην Αττική και ακολουθούν η Θεσσαλονίκη, η Αχαΐα, η Κορινθία και η Μαγνησία με αρκετά χαμηλότερα ποσοστά.  

Όσον αφορά την Ενέργεια,  το 2022 πολλοί επέλεξαν να αλλάξουν πάροχο λόγω των διακυμάνσεων στις τιμές του λογαριασμού ρεύματος αλλά και της παγκόσμιας ενεργειακής κρίσης ενώ οι 3 πιο δημοφιλείς πάροχοι ήταν οι ΗΡΩΝ, Elpedison & το Φυσικό Αέριο Ελληνική Εταιρεία Ενέργειας.  

Στον τομέα του Χρήματος,  το 62% των χρηστών αναζήτησε στεγαστικό δάνειο. 

Τέλος, με βάση τα δεδομένα της πλατφόρμας, οι κυριότερες θεματικές που απασχόλησαν τους καταναλωτές στην Ελλάδα το 2022 ήταν η Ασφάλεια Αυτοκινήτου, το Επίδομα Θέρμανσης και η Κάρτα Revolut.  

Oλόκληρο το Insurance Report 2022, θα το βρείτε εδώΠροτεινόμενα Άρθρα

Συντάκτης: News Team

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ *