Τι ανέφερε ο Δ. Γαβαλάκης για τις ασφάλειες υγείας και τις αυξήσεις στα ασφάλιστρα (Βίντεο)

Στις αυξήσεις στα ασφάλιστρα και γενικότερα στις ασφάλειες υγείας αναφέρθηκε ο Δημήτρης Γαβαλάκης στέλεχος της ασφαλιστικής διαμεσολάβησης και Γενικός Γραμματέας του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό Bluesky και την εκπομπή “Ραντεβού με την Επικαιρότητα” με τον Βαγγέλη Γιακουμή, την Πέμπτη 4/7/2024.

Ειδικότερα επισήμανε και τα παρακάτω:

Μπες στο κανάλι μας στο youtube για μια νέα εμπειρία στην ασφαλιστική ενημέρωση

Ο Γ.Γ. του Ε.Ε.Α. υπογράμμισε την ανάγκη η Πολιτεία να σκύψει με μεγαλύτερη προσοχή στους εμπορικούς κανόνες που αφορούν στην υγεία και σε θέματα λειτουργίας της αγοράς. Ακόμα εξήγησε ότι το ύψος των ασφαλίστρων υγείας επηρεάζεται από δύο βασικές παραμέτρους, την ηλικία των ασφαλιζόμενων και το κόστος των νοσηλειών.

Σε ό,τι αφορά το δεύτερο, ανέφερε ότι παρατηρείται τα τελευταία δύο χρόνια πιο έντονα, ιδιαίτερα μετά την πανδημία, αύξηση της επισκεψιμότητας στα ιδιωτικά θεραπευτήρια και ταυτόχρονα αύξηση στο μέσο κόστος ανά νοσηλεία, κάτι που μεταφέρεται και στα ασφαλιστήρια συμβόλαιο υγείας.

Το Ε.Ε.Α., σημείωσε ο κ. Γαβαλάκης, έχοντας στους κόλπους του έναν μεγάλο αριθμό ασφαλιστικών διαμεσολαβητών που γνωρίζουν πολύ καλά την αγορά, έχει καταθέσει σειρά προτάσεων προκειμένου το ασφαλιστήριο να είναι προσιτό σε ένα μέσο πολίτη.Προτεινόμενα Άρθρα

Συντάκτης: News Team