Τι αναφέρει η ανακοίνωση της CVC Capital Partners για την συμφωνία εξαγοράς της Εθνικής Ασφαλιστικής

Η ανακοίνωση που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του επενδυτικού Fund (cvc.com) αναφέρει: 

Η CVC Capital Partners ‘Fund VII ανακοινώνει ότι έχει συνάψει οριστική συμφωνία για την απόκτηση του 90,01% της Εθνικής Ασφαλιστικής (“Εθνική”) από την Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος (“Εθνική Τράπεζα”).

Το ισοδύναμο ονομαστικό  τίμημα που αντιστοιχεί στο 100% της Εθνικής θα είναι 505 εκατ. Ευρώ, συμπεριλαμβανομένης μιας πληρωμής “κέρδους” έως 120 εκατ. Ευρώ, η οποία θα υπόκειται στην εκπλήρωση συμφωνημένων στόχων απόδοσης από το κανάλι bancassurance της Εθνικής Τράπεζας έως το 2026. Η συναλλαγή περιλαμβάνει μια 15ετή συνεργασία Bancassurance.

Το οριστικό κλείσιμο  της συμφωνίας υπόκειται σε τυπικές προϋποθέσεις  για  έγκριση από τις αντιμονοπωλιακές και ρυθμιστικές αρχές και την έγκριση Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης των μετόχων της Εθνικής Τράπεζας.

Το  CVC Capital Partners (“CVC”) είναι μια κορυφαία εταιρεία παροχής συμβούλων ιδιωτικών κεφαλαίων και επενδύσεων με δίκτυο 23 γραφείων σε όλη την Ευρώπη, την Ασία και τις ΗΠΑ. Από την ίδρυσή της το 1981, η CVC έχει εξασφαλίσει δεσμεύσεις άνω των 160 δισεκατομμυρίων δολαρίων ΗΠΑ από μερικούς από τους κορυφαίους θεσμικούς επενδυτές στον κόσμο για τις μετοχικές και πιστωτικές της στρατηγικές . Η CVC διαχειρίζεται επί του παρόντος 118 δισεκατομμύρια δολάρια περιουσιακών στοιχείων. Τα κεφάλαια που διαχειρίζεται ή συμβουλεύει η CVC (“CVC Funds”) επενδύονται σε περισσότερες από 90 εταιρείες παγκοσμίως, απασχολώντας περισσότερα από 450.000 άτομα.

Η CVC διαθέτει ειδική ομάδα χρηματοοικονομικών υπηρεσιών και τα CVC Funds έχουν εκτεταμένη εμπειρία επενδύσεων σε ασφαλίσεις μέσω επενδύσεων σε Brit (UK), Fidelis (ΗΠΑ), Domestic & General (UK), Pension Insurance Corporation (UK), April Group (Γαλλία), Riverstone (UK) και άλλους. Τα CVC Funds έχουν εγκριθεί από περισσότερους από 15 χρηματοπιστωτικούς ρυθμιστές, συμπεριλαμβανομένων των BaFin (Γερμανία), PRA (UK), FCA (UK), BMA (Bermuda) και FINMA (Ελβετία).

Τα CVC Funds είναι επίσης ένας από τους πιο δραστήριους επενδυτές στην Ελλάδα με μια ειδική ομάδα στην Αθήνα, η οποία έχει επενδύσει περισσότερα από 750 εκατομμύρια σε μετοχικά κεφάλαια από το 2017, συμπεριλαμβανομένων των Hellenic Healthcare Group, e-Travel, Skroutz, D-Marin και Vivartia.

Διαβάστε την ανακοίνωση εδώ στα αγγλικάΠροτεινόμενα Άρθρα

Συντάκτης: News Team

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ *