Τι απάντησε σε ασφαλίστρια το Επικουρικό Κεφάλαιο σχετικά με την City Insurance

Μια ενδιαφέρουσα ανάρτηση της ασφαλίστριας Σεργιανη Ποθητου στην ομάδα Ενεργοί ΑΣΦΑΛΙΣΤΕΣ με Άποψη και χιούμορ από απάντηση του Επικουρικού Κεφαλαίου σχετικά με ερώτημα για το τι ισχύει με την City Insurance και τις ενημερώσεις που αναρτώνται σε διάφορες ιστοσελίδες. 

Διαβάστε ακριβώς την απάντηση είναι πολύ ενδιαφέρουσα : 

Καλημερα σας. Παρακάτω είναι η απάντηση που έλαβα από το επικουρικό σε ερώτημα μου αν ισχύουν κάποιες ενημερώσεις που διαβάζουμε από το internet ότι τους καλύπτει για 1 μηνα από την ημερομηνία κλεισίματος της εταιρείας.

“Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε πως το ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ έχει πάψει να είναι ο Ειδικός Διάδοχος των ασφαλιστικών εταιρειών των οποίων η άδεια λειτουργίας έχει ανακληθεί από το από το 2016 και εντεύθεν βάσει του Νόμου 4364/2016. Πιο συγκεκριμένα, το παλιό καθεστώς κατά το οποίο εμείς παραλαμβάναμε τους Φακέλους και διακανονίζαμε τις εκκρεμείς ζημίες των ασφαλιστικών εταιρειών που έκλειναν έχει αλλάξει με την ψήφιση του παραπάνω Νόμου. Φυσικά, έχει πάψει να ισχύει και η υποχρέωσή μας να καλύπτουμε τις νέες ζημίες που έλαβαν χώρα μέσα σε 30 ημέρες από την ανάκληση της άδειας της εταιρείας, όπως γινόταν παλιά. Είμαστε πλέον αναρμόδιοι. Παρ’ όλ’ αυτά, το θεωρώ υποχρέωσή μας να σας οδηγήσουμε προς τη σωστή κατεύθυνση δίνοντάς σας σωστές πληροφορίες.

Βάσει του παραπάνω Νόμου, ο διακανονισμός των εκκρεμών ζημιών εμπίπτει πλέον στη δικαιοδοσία των Εκκαθαρίσεων των εταιρειών αυτών, εφ’ όσον πρόκειται για ημεδαπές εταιρείες. Για τις αλλοδαπές εταιρείες, η Εποπτική μας Αρχή (η Τράπεζα της Ελλάδος) διορίζει κάποια Ελληνική εταιρεία (ασφαλιστική ή εταιρεία ορκωτών λογιστών), η οποία θα αναλάβει το διακανονισμό των εκκρεμών ζημιών που αφορούν την Ελλάδα, σαν αντιπρόσωπος της Εκκαθάρισης της κλειστής πλέον ασφαλιστικής εταιρείας. Αυτή η διαδικασία όμως, βάσει της οδηγίας  2009/138/ΕΚ γίνεται κατόπιν εγκρίσεως από την Εποπτική Αρχή της χώρας καταγωγής της υπό εκκαθάριση εταιρείας.

Πιο συγκεκριμένα, για την περίπτωση της CITY INSURANCE, επειδή έκλεισε πρόσφατα, η Τράπεζα της Ελλάδος δεν έχει προβεί ακόμη στο διορισμό αντιπροσώπου της Εκκαθάρισης αυτής. Για να το κάνει όμως, θα πρέπει να της δοθεί η έγκριση από την ίδια την Εκκαθάριση της  CITY INSURANCE στη Ρουμανία. Προς το παρόν, η Τράπεζα της Ελλάδος έχει εκδώσει την ανακοίνωση που επισυνάπτω, την οποία όμως, προσωπικά, θεωρώ ως μη πρακτική για τους περισσότερους από εμάς. Με την ελπίδα πως αυτό θα αλλάξει σύντομα και θα τηρηθούν τελικά οι διαδικασίες που προβλέπει ο παραπάνω Νόμος, τελούμε όλοι εν αναμονή του τί θα αποφασίσουν, εν τέλει, οι Ρουμάνοι.”Προτεινόμενα Άρθρα

Συντάκτης: News Team

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ *