Τι βλέπουν για την ασφαλιστική αγορά και τι προτείνουν για την ασφάλιση, τρεις κορυφαίοι μάνατζερ


Ιδιαίτερα σημαντικές εκτιμήσεις και προτάσεις για την ασφαλιστική αγορά και τους τομείς της υγείας και των συντάξεων διατυπώνουν τρία κορυφαία στελέχη της Ελληνικής ασφαλιστικής αγοράς.

Από αριστερά: Ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΑΧΑ Ασφαλιστικής, Ερ. Μοάτσος ,ο πρόεδρος της ΕΑΕΕ και CEO της Eurolife ERB, Αλ.Σαρρηγεωργίου , ο Διευθύνων Σύμβουλος της Generali, Παν. Δημητρίου.

Ο πρόεδρος της ΕΑΕΕ και CEO της Eurolife ERB, Αλ.Σαρρηγεωργίου , ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΑΧΑ Ασφαλιστικής, Ερ. Μοάτσος, και ο Διευθύνων Σύμβουλος της Generali, Παν. Δημητρίου, σε άρθρα τους που δημοσιεύονται στην περιοδική έκδοση Broker’s Time του ΣΕΜΑ επισημαίνουν μεταξύ άλλων:

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΣΑΡΡΗΓΕΩΡΓΙΟΥ: Χρονιά εξαγορών το 2017

Το 2016 ήταν το πρώτο έτος εφαρμογής του ευρωπαϊκού πλαισίου Solvency II, οπότε οι εταιρείες αναζήτησαν τα απαιτούμενα κεφάλαια ώστε να ανταποκρίνονται στις προδιαγραφές του, ενώ έκαναν και τις απαραίτητες αλλαγές στον τρόπο διακυβέρνησης.
Συνολικά, η ασφαλιστική αγορά αποτιμά τα θετικά και τα αρνητικά του πρώτου χρόνου εφαρμογής του: Στα πρώτα περιλαμβάνεται η κεφαλαιακή και οργανωτική ενίσχυση των εταιρειών και, συνεπώς, η αξιοπιστία τους. Στα δεύτερα η αύξηση του κόστους, που πλήττει κυρίως τις μικρότερες εταιρείες. Θεωρώ επίσης ότι το 2017 θα είναι χρονιά εξαγορών και συγχωνεύσεων για την ελληνική ασφαλιστική αγορά, που αναπότρεπτα ακολουθεί την πορεία της ελληνικής οικονομίας. Πιστεύω όμως ότι από αυτό το στάδιο ο κλάδος μας θα εξέλθει πιο ισχυρός, πιο αξιόπιστος και πιο ελκυστικός

ΕΡΡΙΚΟΣ ΜΟΑΤΣΟΣ: Χρειαζόμαστε τη σύμπραξη δημόσιου-ιδιωτικού τομέα στην Υγεία

Η ζήτηση για ιδιωτική ασφάλιση υγείας στην Ελλάδα αυξάνεται. Οι επενδύσεις σε νέα συστήματα ασφάλισης υγείας, που βασίζονται σε μια ολιστική προσέγγιση προστασίας, είναι αναγκαίες ώστε να αναδειχθεί η ασφαλιστική αγορά άξιος υποστηρικτής των πολιτών.Οι καταναλωτές όμως αναμένουν από την ασφαλιστική επιχείρηση πολύ περισσότερα από μια αποζημίωση. Απαιτούν δίπλα τους μια εταιρεία που θα τους συμβουλέψει πώς να προστατέψουν την υγεία τους, μια εταιρεία που θα τους φροντίσει όταν θα αντιμετωπίσουν ένα περιστατικό, έτσι ώστε να αισθάνονται συνεχώς ήσυχοι. Στο πλαίσιο μιας μελλοντικής μεταρρύθμισης του συστήματος ασφάλισης υγείας είναι αναγκαίο να εξεταστούν από την Πολιτεία οι δυνατότητες που έχει η ιδιωτική πρωτοβουλία να παράσχει υπηρεσίες υψηλής ποιότητας και να σχεδιαστεί σύστημα στο οποίο θα συμπράξει και ο ιδιωτικός τομέας της οικονομίας.

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ: Το ασφαλιστικό σύστημα απαιτεί βιώσιμες λύσεις

Το κεφαλαιοποιητικό σύστημα που υιοθετεί η ιδιωτική ασφάλιση είναι μια συμπληρωματική, εναλλακτική λύση στο πρόβλημα που αντιμετωπίζει -λόγω και της δημογραφικής γήρανσης- το διανεμητικό σύστημα, στο οποίο στηρίζεται ο θεσμός της κοινωνικής ασφάλισης. Στο πεδίο αυτό, ο θεσμός της ιδιωτικής ασφάλισης μπορεί να προσφέρει λύσεις στη συνολική συνταξιοδοτική εξασφάλιση του πληθυσμού. Εξάλλου, σύμφωνα με στοιχεία που έχει παρουσιάσει η Ένωση Ασφαλιστικών Εταιριών Ελλάδος, οι 23 από τις 28 χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης έχουν, ήδη, υιοθετήσει συστήματα τριών πυλώνων: κοινωνική ασφάλιση, επαγγελματικά ταμεία, ιδιωτικά ατομικά και ομαδικά ασφαλιστήρια συμβόλαια.
Χαρακτηριστικό παράδειγμα του οφέλους που θα μπορούσε να αποκομίσει ο Έλληνας ασφαλισμένος από τη συνεργασία δημόσιας και ιδιωτικής ασφάλισης αποτελούν τα ομαδικά ασφαλιστήρια συμβόλαια. Τα ομαδικά προγράμματα είναι μια συμπληρωματική λύση ασφάλισης, που εξασφαλίζει υψηλής ποιότητας παροχές, με πολύ ανταγωνιστικό κόστος για τον εργοδότη και αμοιβαίο όφελος για τον ίδιο αλλά και τον εργαζόμενο. Ταυτόχρονα, απολαμβάνουν και ορισμένες φορολογικές ωφέλειες.
Η Πολιτεία οφείλει να στηρίξει περαιτέρω τον θεσμό των ομαδικών ασφαλιστηρίων συμβολαίων, ενώ και η ασφαλιστική αγορά μπορεί να τον αξιοποιήσει περισσότερο, καθώς υπάρχουν περιθώρια ανάπτυξής του.Προτεινόμενα Άρθρα

Συντάκτης: News Team

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ *