Τι είναι η κυβερνοασφάλιση ( Cyber Insurance) και τι πρέπει να γνωρίζεις

Η Cyber Insurance (κυβερνοασφάλιση) είναι μια μορφή ασφάλισης που παρέχει κάλυψη για τους κινδύνους που συνδέονται με το διαδίκτυο,  τις  κυβερνοαπειλές και κυβερνοεπιθέσεις. 

Μερικά βασικά πράγματα για τις ασφαλιστικές καλύψεις που παρέχει  η ασφάλιση για κινδύνους του διαδικτύου  (Cyber Insurance) που πρέπει να γνωρίζετε: 

Ακολουθήστε μας στο Google News

Κάλυψη κυβερνοεπιθέσεων : Η ασφάλιση καλύπτει ζημίες που προκαλούνται από κυβερνοαπειλές, όπως κακόβουλο λογισμικό (malware), απώλεια δεδομένων, επιθέσεις ransomware, και άλλες κυβερνοεπιθέσεις.

Κάλυψη Ευθύνης: Παρέχει προστασία σε περίπτωση που η επιχείρησή σας θεωρηθεί υπεύθυνη για τη διαρροή προσωπικών δεδομένων ή άλλες παραβιάσεις ασφάλειας.

Κόστος Ανακατασκευής και Αποκατάστασης: Καλύπτει τα έξοδα ανακατασκευής του συστήματος, αποκατάστασης δεδομένων και άλλες δαπάνες που προκύπτουν από μια κυβερνοεπίθεση.

Εκπαίδευση και Πρόληψη: Ορισμένες ασφαλιστικές καλύψεις μπορεί να περιλαμβάνουν προγράμματα εκπαίδευσης και προληπτικά μέτρα για την πρόληψη κυβερνοεπιθέσεων.

Ειδικές κατηγορίες κυβερνοεπιθέσεων: Κάποιες ασφαλιστικές καλύψεις ενδέχεται να είναι ειδικές για συγκεκριμένες κατηγορίες κυβερνοεπιθέσεων, όπως phishing, DDoS επιθέσεις, ή κακόβουλα λογισμικά.

Εξαιρέσεις και Όροι: Όπως και σε κάθε ασφάλιση, ετσι και στην κυβερνοασφάλιση υπάρχουν εξαιρέσεις και όροι   γιαυτό πρέπει να προτού υπογράψετε μια ασφαλιστική σύμβαση να την διαβάσετε και να την κατανοήσετε. 

Αξιολόγηση Κινδύνου: Οι ασφαλιστικές εταιρείες ενδέχεται να αξιολογούν το επίπεδο ασφαλείας της επιχείρησής σας προτού προσφέρουν κάλυψη, και η πρόληψη κυβερνοεπιθέσεων μπορεί να επηρεάσει τις προσφερόμενες τιμές ασφαλίστρων.

Είναι σημαντικό να συζητήσετε με έναν επαγγελματία στην ασφάλιση για να κατανοήσετε τις ανάγκες της επιχείρησής σας και πώς μια ασφαλιστική κάλυψη από κυβερνοεπιθέσεις μπορεί να προστατεύσει τα συμφέροντά σας.Προτεινόμενα Άρθρα

Συντάκτης: News Team

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ *