Τι είναι και τι καλύπτει η Ασφάλιση Πιστώσεων και Εγγυήσεων;

Οι ασφαλίσεις του Κλάδου Πιστώσεων και Εγγυήσεων απευθύνονται σε επιχειρήσεις και ελεύθερους επαγγελματίες. Με αυτές φροντίζετε για την αδιατάρακτη λειτουργία της επιχείρησής σας. Εξασφαλίζεστε για μια σειρά από ενδεχόμενα, όπως π.χ. αδυναμία κάποιου οφειλέτη σας να αποπληρώσει τις οικονομικές υποχρεώσεις του ή αδυναμία σας να εκτελέσετε συμβατικές σας επαγγελματικές υποχρεώσεις.

Πιστώσεων

Με την ασφάλιση πιστώσεων εξασφαλίζεστε για ενδεχόμενη ζημία από την αποτυχία ενός ή περισσότερων οφειλετών σας να αποπληρώσουν (συνολικά ή μερικά)  τις υποχρεώσεις τους προς εσάς.

Για παράδειγμα, η ασφάλιση πιστώσεων σας καλύπτει από τον κίνδυνο μη αποπληρωμής της πίστωσης που έχετε χορηγήσει ως πωλητής εμπορευμάτων σε αγοραστή, ο οποίος δεν αγόρασε τα εμπορεύματα τοις μετρητοίς αλλά με πίστωση κάποιων μηνών.

Εγγυήσεων

Με την ασφάλιση εγγυήσεων ο ασφαλιστής εγγυάται για σας την εκτέλεση των συμβατικών υποχρεώσεών σας ως επαγγελματία.

Η ασφάλιση εγγυήσεων διακρίνεται στις άμεσες και στις έμμεσες εγγυήσεις. Σε γενικές γραμμές στις άμεσες εγγυήσεις ο ασφαλιστής επέχει θέση εγγυητή του πρωτοφειλέτη, ενώ στις έμμεσες εγγυήσεις ο ασφαλιστής δεν υπεισέρχεται στη θέση του εγγυητή αλλά αναλαμβάνει την κάλυψη του ίδιου του εγγυητή σε περίπτωση που αυτός κληθεί να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις του από την εγγύηση.

Με πληροφορίες από ΕΑΕΕΠροτεινόμενα Άρθρα

Συντάκτης: News Team

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ *