Τι είπαν Πετρόπουλος, Βρούτσης, Σαρρηγεωργίου για το ασφαλιστικό και τις συντάξεις;

Στις θέσεις των δύο κύριαρχων πολιτικών κομμάτων ΣΥΡΙΖΑ και Ν.Δ  για το ασφαλιστικό και τις συντάξεις αναφέρθηκαν ο υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης Τ. Πετρόπουλος και ο Βουλευτής της Ν.Δ και Τομεάρχης για την Κοινωνική Ασφάλιση, μιλώντας σήμερα από το βήμα του 12ου Insurance Conference

Ο κ. Πετρόπουλος στην ομιλία του επισήμανε τα παρακάτω:

Ακολουθήστε μας στο Google News

“Η συζήτηση για το ασφαλιστικό θα διαρκεί για καιρό. Το θέμα είναι με τι όρους, όταν μιλάμε για την κοινωνική και την ιδιωτική ασφάλιση. Σύμφωνα με τα στοιχεία της αγοράς, η μείωση του ΑΕΠ, της δημόσιας ασφάλισης, συνοδεύτηκε από τη μείωση και της ιδιωτικής ασφάλισης. Η κρατική δαπάνη Υγείας μέσω των νοσοκομείων μειώθηκε επίσης. Δυστυχώς φτάσαμε σε ένα σημείο με 2,5 εκ. ανασφάλιστους”.

Και συνέχισε: “Προφανώς η ιδιωτική ασφάλιση είναι σημαντική, είναι αναγκαία ως συμπληρωματική όμως. Η πολιτική σύγκλιση πρέπει να γίνεται επί σαφών προγραμμάτων προς όφελος της χώρας”

Ο  κ. Γ. Βρούτσης, βουλευτής της ΝΔ, από το βήμα του ίδιου συνεδρίου, τόνισε, μεταξύ άλλων, για τα ζητήματα της ασφάλισης και των συντάξεων:

“Η ΝΔ στηρίζει τους 3 πυλώνες ξεκάθαρα, με τον 1ο να είναι αδιαπραγμάτευτα δημόσιος, καθολικός και υποχρεωτικός.

Στον 2ο χρειάζονται απόλυτη διαφάνεια και κεφαλαιοποιητικά χαρακτηριστικά.

Πιστεύουμε απόλυτα στα επαγγελματικά ταμεία και οφείλουμε μια συγνώμη που σαν πολιτεία δεν έχουμε τόσα χρόνια κάνει τα απαιτούμενα βήματα».

Πρόεδρος της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιριών (ΕΑΕΕ) Αλέξανδρος Σαρρηγεωργίου από το βήμα του 12ου Insurance Conference επισήμανε ότι στόχος της ΕΑΕΕ είναι να βρίσκεται δίπλα στην Πολιτεία ανεξάρτητα από την  όποια κυβέρνηση.

Τόνισε με έμφαση τις προτάσεις και λύσεις για την μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού που υπάρχουν από την ΕΑΕE, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι η πολιτική απόχρωση δεν επηρεάζει αν θα έχει το σύστημα πυλώνες αλλά αν θα έχει λιγότερο ή περισσότερο δημόσιο σύστημα.

Ενώ ζήτησε από την Πολιτεία να δοθούν κίνητρα για αποταμίευση, καθώς ο μέσος Έλληνας έχει συσσωρεύσει κεφάλαια μόνο για τρεις ημέρες μόνο, το 0,7% του ΑΕΠ.

Με πληροφορίες από το Ιnsuranceworld.gr

Σχετικό θέμα

12th Insurance Conference: Στο InterContinental το βλέμμα της Ασφαλιστικής Αγοράς (Παρακολουθήστε LIVE)



Προτεινόμενα Άρθρα

Συντάκτης: News Team

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ *