Τι είπε η Αχτσιόγλου για την νέα ρύθμιση με επανυπολογισμό των οφειλών Ελεύθερων Επαγγελματιών

Η Υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Έφη Αχτσιόγλου, σε συνέντευξή της στα «dikaiologitika.gr», αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στην νέα ρύθμιση που σχεδιάζεται για οφειλες επαγγελματιών στον πρώην ΟΑΕΕ και άλλα ταμεία.
Ειδικότερα :
Αναφερόμενη στο νέο σχήμα ρύθμισης οφειλών προς τα ασφαλιστικά ταμεία, που σχεδιάζει το Υπουργείο Εργασίας, επισήμανε ότι «το ιδιαίτερα σημαντικό στοιχείο του νέου σχήματος είναι ότι θα περιλαμβάνει κούρεμα και της βασικής οφειλής, το οποίο θα προκύψει από τον επανυπολογισμό των οφειλόμενων εισφορών, στη βάση του πραγματικού εισοδήματος που είχαν οι επαγγελματίες κατά την περίοδο που δημιουργήθηκαν οι οφειλές. Θα προβλέπει, επίσης, κούρεμα και των προσαυξήσεων κατά 85% και δόσεις αποπληρωμής που θα φτάνουν έως και τις 120». Με τον τρόπο αυτό, υπογραμμίζει, «δεν είναι μόνο οι δεκάδες χιλιάδες επαγγελματίες που θα ανακουφιστούν καθώς θα έχουν τη δυνατότητα να εξοφλήσουν τις οφειλές τους, αλλά και πολλοί συμπολίτες μας που λόγω των χρεών τους δεν μπορούσαν να βγουν στη σύνταξη, και τώρα αυτό θα καταστεί εφικτό».
Για την πορεία του δημόσιου συστήματος κοινωνικής ασφάλισης η κ. Αχτσιόγλου τόνισε ότι «πλέον έχουμε κερδίσει το στοίχημα της μακροπρόθεσμης βιωσιμότητας του ασφαλιστικού συστήματος και σήμερα, στα δύο χρόνια λειτουργίας του ΕΦΚΑ, μπορούμε να δούμε συγκεκριμένα θετικά αποτελέσματα.
Ο ΕΦΚΑ έχει μετατρέψει το έλλειμμα σε πλεόνασμα, οι καταβαλλόμενες συντάξεις προστατεύθηκαν, 620.000 συνταξιούχοι βλέπουν ήδη αυξήσεις στις συντάξεις τους για πρώτη φορά μετά από μια δεκαετία, αυξήσεις που θα συνεχιστούν σε βάθος 5ετίας. Στο επίπεδο των εισφορών ήδη από 1/1/2017 το 88% των μη μισθωτών πληρώνει λιγότερα και από 1/1/2019 με τις μειώσεις εισφορών για άλλους 250.000 ελεύθερους επαγγελματίες, γιατρούς, δικηγόρους, μηχανικούς και αγρότες, το σύνολο των μη μισθωτών ελαφρύνονται σε σχέση με το καθεστώς που ίσχυε πριν τον ν.4387. Παράλληλα, πληρώνουμε ληξιπρόθεσμα και αποκαθιστούμε αδικίες των προηγούμενων κυβερνήσεων. Στηρίζουμε έτσι έμπρακτα το δημόσιο σύστημα κοινωνικής ασφάλισης, διαψεύδοντας καθημερινά την διαρκή καταστροφολογία της αντιπολίτευσης, η οποία εξάλλου ανοιχτά πλέον τάσσεται υπέρ της ιδιωτικοποίησης της κοινωνικής ασφάλισης».
Αναφερόμενη στις συντάξεις χηρείας υπογράμμισε ότι «η κυβέρνηση έχει ήδη λάβει μέτρα προστασίας των χήρων και η ενίσχυσή τους αποτελεί διαρκές μέλημά μας. Σας υπενθυμίζω ότι έχουμε ήδη ορίσει κατώτατο όριο σύνταξης για τις χήρες και τους χήρους και ξεχωριστό κατώτατο όριο σύνταξης για τα ανήλικα τέκνα. Επίσης, φροντίσαμε ώστε τα ενήλικα τέκνα να συνεχίσουν να λαμβάνουν τη σύνταξη μέχρι να τελειώσουν τις σπουδές τους. Παράλληλα, φτιάξαμε ειδικά προγράμματα εργασίας και πριμοδοτήσαμε την ένταξη των συζύγων θανόντων στην αγορά εργασίας. Όλα αυτά αποδεικνύουν εμπράκτως τη βούλησή μας να στηρίξουμε την ευαίσθητη αυτή κοινωνική ομάδα. Στο αμέσως επόμενο διάστημα θα προβούμε και σε νέες παρεμβάσεις που θα επιβεβαιώσουν ακριβώς ότι η μέριμνά μας είναι διαρκής και ουσιαστική».


Ακολουθήστε μας στο Google News


Προτεινόμενα Άρθρα

Συντάκτης: News Team

1 Comment

  1. 1. Πρωτα, θα διαγραψετε στο 100% ολα τα χρονια & μηνες ασφαλισης που χρεωνε παρανομως ο οαεε οταν ενας επαγγελματιας ειχε ΠΛΗΡΗ ασφαλιση σε αλλο ταμειο (πχ ΙΚΑ)?? 2. Μετα, θα επανυπολογισετε ολες τις εισφορες απο το 2009 που ηταν σε παρανομα/αντισυναγματικα υψη και δεν ειχαν απολυτως ΚΑΜΙΑ σχεση με τα εισοδηματα των επαγγελματιων και συνεπως ηταν αδυνατο να πληρωθουν?? 3. Μετα, θα αφαιρεσετε ΟΛΕΣ τις χρωσεις για ι/φ καλυψη που παρανομως στερουσε ο οαεε απο τους επαγγελματιες ΕΝΩ ΣΥΝΕΧΙΖΕ ΝΑ ΤΙΣ ΧΡΕΩΝΕΙ?? 4. Μετα, θα αφαιρεσετε ολες τις υπολοιπες χρεωσεις πχ προς οαεδ?? 5. Μετα οταν μεινει το ΜΟΝΟ ΝΟΜΙΜΟ ΠΟΣΟ ΤΗΣ Π.Ρ.Α.Γ.Μ.Α.Τ.Ι.Κ.Η.Σ. ΟΦΕΙΛΗΣ (το επανυπολογισμενο κομματι ΣΥΝΤΑΞΗΣ – ΜΟΝΟ!), θα αφαιρεσετε στο 100% ολα τα παρανομα προστιμα κ προασαυξησεις?? (αφου αν ηταν ηταν νομιμα/αναλογικα στο εισοδημα τα ποσα, εξ αρχης, θα τα πληρωναν ολοι!!!). 6. Οταν κανετε ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΝΟΜΙΜΕΣ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΕΣ ΕΝΕΡΓΙΕΣ, θα συμψηφισετε Ο,ΤΙ ΔΟΣΕΙΣ ΕΧΟΥΝ ΠΛΗΡΩΘΕΙ ΣΕ ΡΥΜΙΣΕΙΣ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ ΠΟΥ ΑΦΑΙΡΟΥΣΑΝ Μ.Ο.Ν.Ο. Τ.Ι.Σ. Π.Ρ.Ο.Σ.Α.Υ.Ξ.Η.Σ.Ε.Ι.Σ. αντι για το κεφαλαιο τις, ΔΗΘΕΝ, “οφειλης”??? 7. ΚΑΙ, ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ: ΘΑ ΤΑ ΚΑΝΕΤΕ ΤΩΡΑ ΑΜΕΣΑ ΟΠΩΣ ΟΦΕΙΛΕΤΕ, Ή ΤΑ ΛΕΤΕ ΤΩΡΑ ΓΙΑ ΝΑ ΤΑ ΚΑΝΕΤΕ, ΚΛΑΣΣΙΚΑ, ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ (ΓΙΑ ΝΑ ΑΓΟΡΑΣΕΤΕ ΨΗΦΟΥΣ ΜΕ ΥΠΟΣΧΕΣΕΙΣ ΟΠΩΣ ΚΑΝΑΤΕ ΤΟ 2015)???

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ *