Τι είπε η Αχτσιόγλου για τις ρυθμίσεις οφειλών στα ασφαλιστικά ταμεία [Βίντεο]

Το θέμα των οφειλών στα ασφαλιστικά ταμεία, σε σχέση με προ διετίας εξαγγελία του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ για πάγωμα των οφειλών στα πρώην ταμεία των επαγγελματιών και αυτοαπασχολούμενων, τέθηκε σε ερώτηση, από το asfalisinet.gr, στη χθεσινή συνέντευξη τύπου της υπουργού Εργασίας για τις μειώσεις των εισφορών μη μισθωτών στον ΕΦΚΑ.

Επίσης ρωτήθηκε και για την πρόταση του Συνήγορου του Πολίτη για την αύξηση του πλαφόν των οφειλών που μπορούν να ρυθμίζουν όσοι είναι σε συνταξιοδότηση, στις 45.000 ευρώ.
Η υπουργός απάντησε ότι είναι σε εξέλιξη η ρύθμιση για τις 120 δόσεις με τον εξωδικαστικό μηχανισμό καθώς και διαγραφές παράλληλων οφειλών . Στην διαδικασία αυτή είπε έχουν ενταχθεί οφειλές που υπήρχαν στα πρώην ταμεία μέχρι το 2016 και στον ΕΦΚΑ για το 2017 και προβλέπεται διαγραφή μεταξύ άλλων προσαυξήσεων έως και 85%
Συνέχισε λέγοντας ότι θα δουν τα αποτελέσματα που θα έχει αυτή η μορφή ρύθμισης οφειλών και εφόσον διευκολύνονται οι οφειλέτες θα συνεχίσουν με αυτό το σχέδιο. Αν όχι,έχουν επεξεργασμένα σενάρια για νέες μορφές ρυθμίσεων άλλα θα πρέπει όπως τόνισε να υπάρξει μια ισορροπία για να μην δημιουργούνται νέα χρέη .
Για το πλαφόν των προς ρύθμιση οφειλών σε σύνταξη είπε ότι είναι θέμα που τους απασχολεί συχνά και εδώ επίσης εξετάζουν λύσεις αλλά με στόχο να υπάρχει επίσης μια ισορροπία
Δείτε το βίντεο.Η απάντηση για την ερώτηση είναι από το 19ο λεπτό του βίντεοΠροτεινόμενα Άρθρα

Συντάκτης: News Team

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ *