Τι θα γίνει με τα ομαδικά συμβόλαια της International Life


Τον γρίφο για το μέλλον των ομαδικών συμβολαίων στο κλάδο ζωής της International Life φαίνεται να λύνει επιστολή του ασφαλιστικού διαχειριστή κ Περιστέρη, προς τους ασφαλισμένους, καθώς σε δέκα μέρες εκπνέει και η προθεσμία των ενστάσεων για τα ατομικά συμβόλαια που θα μεταβιβαστούν.

35325

Ειδικότερα στο θέμα των ομαδικών συμβολαίων η σχετική επιστολή αναφέρει :

Ομαδικά Συμβόλαια
Παρακαλούνται οι Συμβαλλόμενοι, με την βοήθεια του «Διαμεσολαβούντος» τους, να εξετάσουν σε ποια από τις παρακάτω αναφερόμενες κατηγορίες κατατάσσεται καθένα Ομαδικό Συμβόλαιό τους.

1η κατηγορία : Ομαδικά Συμβόλαια Αποταμιευτικού/Συνταξιοδοτικού/DAF τύπου
Παρακαλούνται οι αντίστοιχοι Συμβαλλόμενοι να συνεργαστούν με τον «Διαμεσολαβούντα» τους, έτσι ώστε :
α. Να καταθέσουν στα Κεντρικά Γραφεία της International Life ΑΕΑΖ ενυπόγραφο αίτημα ακύρωσης του Ομαδικού Συμβολαίου και διανομή του αποθέματός του υπέρ των ασφαλισμένων σ΄ αυτό, λαμβάνοντας υπόψη και τυχόν κεκτημένα δικαιώματα πρώην ασφαλισμένων.
β. Στο ενυπόγραφο αίτημά τους πρέπει να αναφέρουν την πλήρη επωνυμία τους ως Συμβαλλόμενοι, όπως αυτή η επωνυμία αναφέρεται στην 1η σελίδα του Ομαδικού τους Συμβολαίου, τα προσωπικά στοιχεία του εκπροσώπου/στελέχους τους, το οποίο έχουν κατάλληλα εξουσιοδοτήσει για την υπογραφή του αιτήματος (ονοματεπώνυμο, πατρώνυμο, ιδιότητα και ΑΔΤ) καθώς και τα ονοματεπώνυμα και τα ΑΦΜ των ασφαλισμένων που θα εισπράξουν το ποσό που θα τους αναλογεί από το απόθεμα του Ομαδικού Συμβολαίου.
γ. Μόλις το αίτημα αυτό παραληφθεί στα Κεντρικά Γραφεία της Ασφαλιστικής Εταιρίας, θα πάρει αριθμό προτεραιότητας, μια και η International Life ΑΕΑΖ θα αρχίσει να καταβάλει τα ανάλογα ποσά από την 16η Σεπτεμβρίου 2016, λόγω των χρονικών περιορισμών που επιβάλλονται από τις παραπάνω αναφερόμενες αποφάσεις της ΕΠΑΘ της ΤτΕ.
δ. Όσοι Συμβαλλόμενοι επιθυμούν έκδοση ενός αντίστοιχου Ομαδικού Συμβολαίου από άλλη ασφαλιστική εταιρία παρακαλούνται να συνεννοηθούν κατάλληλα με τον «Διαμεσολαβούντα» τους.

2η κατηγορία : Υπόλοιπα Ομαδικά Συμβόλαια
Παρακαλούνται οι αντίστοιχοι Συμβαλλόμενοι να συνεργαστούν με τον «Διαμεσολαβούντα» τους, έτσι ώστε :
α. Ο «Διαμεσολαβών» να μεριμνήσει για λογαριασμό τους και να τους παραδώσει το ταχύτερο δυνατόν προσφορά για όσο το δυνατόν παρόμοιο Ομαδικό Συμβόλαιο με εκείνο που ισχύει στην International Life ΑΕΑΖ από Ασφαλιστική Εταιρία της δικής τους επιλογής.
β. Μόλις εξασφαλίσουν την ασφαλιστική προστασία των ασφαλισμένων, αποδεχόμενοι το νέο Ομαδικό Συμβόλαιο μέσω εξόφλησης της 1ης δόσης των ασφαλίστρων του, να ζητήσουν την ακύρωση του Ομαδικού Συμβολαίου της International Life ΑΕΑΖ.
γ. Για την ακύρωση οφείλουν να καταθέσουν στα Κεντρικά Γραφεία της International Life ΑΕΑΖ ενυπόγραφο αίτημα ακύρωσης στο οποίο πρέπει να αναφέρουν την πλήρη επωνυμία τους ως Συμβαλλόμενοι, όπως αυτή η επωνυμία αναφέρεται στην 1η σελίδα του Ομαδικού τους Συμβολαίου, τα
προσωπικά στοιχεία του εκπροσώπου/στελέχους τους, το οποίο έχουν κατάλληλα εξουσιοδοτήσει για την υπογραφή του αιτήματος (ονοματεπώνυμο, πατρώνυμο, ιδιότητα και ΑΔΤ).
δ. Αν μέχρι την ημερομηνία ακύρωσης του Ομαδικού Συμβολαίου της International Life ΑΕΑΖ της οφείλονται ασφάλιστρα, πρέπει να πληρωθούν, γιατί διαφορετικά
οι δικαιούχοι αντίστοιχων αποζημιώσεων δεν θα τις εισπράξουν.
Επειδή θα μου είναι πρακτικά αδύνατον να απαντήσω σε τηλεφωνικές κλήσεις, αν έχετε απορίες τις οποίες δεν μπορεί να σας λύσει ο «Διαμεσολαβών» σας, παρακαλώ να στείλτε σχετικό email στο jperisteris@inlife.gr.Προτεινόμενα Άρθρα

Συντάκτης: News Team

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ *