Τι ισχύει για την αγορά αγαθών ή υπηρεσιών μαζί με ασφαλιστικό προϊόν;

Διαβάστε παρακάτω τι ισχύει στην Ευρωπαϊκή Ένωση και κατ επέκταση και στην Ελλάδα όταν κάνετε αγορά αγαθών ή υπηρεσιών και σας προσφέρουν μαζί και κάποιο ασφαλιστικό προϊόν:

Όταν σας προσφέρουν ένα ασφαλιστικό προϊόν εκτός ασφαλειών ζωής μαζί με άλλο προϊόν ή υπηρεσία – όπως ασφάλεια αυτοκινήτου για το καινούργιο σας αυτοκίνητο ή ασφάλεια έναντι απρόβλεπτων ζημιών για τον καινούργιο σας φορητό υπολογιστή – έχετε πάντα το δικαίωμα να αγοράσετε το προϊόν ή την υπηρεσία χωρίς ασφάλεια.

Μια πραγματική ιστορία

Ο έμπορος από τον οποίο κάνατε την αγορά σας δεν μπορεί να σας υποχρεώσει να πάρετε ασφάλεια

Η Κάρολ, από τη Γαλλία, έσπασε πρόσφατα τα γυαλιά της και πήγε στον οπτικό της γειτονιάς της για να αγοράσει καινούργια . Αφού διάλεξε τα καινούργια γυαλιά, ο οπτικός τής πρότεινε να πάρει ασφάλεια έναντι απρόβλεπτων ζημιών ώστε να έχει κάλυψη σε περίπτωση που σπάσει πάλι τα γυαλιά της. Της εξήγησε τι καλύπτει η ασφάλεια και το κόστος και της έδωσε ένα φυλλάδιο με πληροφορίες ώστε να μπορέσει να σκεφτεί με ησυχία μέχρις ότου ετοιμαστούν τα γυαλιά της.

Στο σπίτι, η Κάρολ συνέκρινε στο διαδίκτυο παρόμοιες ασφάλειες άλλων εταιρειών και βρήκε μία που προσέφερε την ίδια κάλυψη σε χαμηλότερη τιμή. Όταν πήγε να πάρει τα καινούργια της γυαλιά μια εβδομάδα αργότερα, αποφάσισε να μην πάρει την ασφάλεια που της πρότεινε ο οπτικός. Αντίθετα επέλεξε μια φθηνότερη ασφάλεια που βρήκε στο διαδίκτυο. 

Πηγή; europa.eu



Προτεινόμενα Άρθρα

Συντάκτης: News Team

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ *