Τι ισχύει με την ιδιωτική ασφάλιση υγείας των ποδοσφαιριστών σε επαγγελματικές κατηγορίες


Το πρόβλημα που προέκυψε με ασφαλιστικό συμβόλαιο για τους ποδοσφαιριστές της Football League, που καταγγέλθηκε λόγω οφειλών ομάδων προς την ασφαλιστική εταιρία, εξήγησε στο ΣΠΟΡ FM ο αντιπρόεδρος του Συνδέσμου Αμειβόμενων Ποδοσφαιριστών (ΠΣΑΠ), Κώστας Πούλιος, αναφερόμενος και στην ιδιαιτερότητα αυτής της ασφάλισης.

Ειδικότερα σχετικά με το θέμα αυτό ανέφερε τα εξής:
«Έχει προκληθεί πρόβλημα με την πληρωμή των ασφαλίστρων στην ιδιωτική ασφαλιστική εταιρεία. Δεν πληρώνει η Λίγκα. Εμείς δεν έχουμε κάποια δουλειά. Όπως όλοι οι εργαζόμενοι, ο παίκτης είναι ασφαλισμένος μόνο συνταξιοδοτικά στο ΙΚΑ και κολλούνται συντάξιμα ένσημα. Για την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη έχει τη δυνατότητα ο παίκτης να ασφαλιστεί σε ιδιωτική ασφαλιστική εταιρεία για να αποφύγει να ασφαλιστεί το ΕΦΚΑ. Λόγω της ιδιαιτερότητας, όλες οι ομάδες είναι υποχρεωμένες να ασφαλίζουν τους παίκτες σε ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρείες, σε συνεργασία με τον ΠΣΑΠ για τους όρους της ασφάλισης. Τα 2/3 πληρώνονται από τους εργοδότες όπως σε όλους τους εργαζόμενους και το 1/3 παρακρατείται από το μισθό του ποδοσφαιριστή και αποδίδεται στην ασφαλιστική εταιρεία», είπε ο Κώστας Πούλιος και πρόσθεσε:

«Δεν ξέρουμε σε ποιες ομάδες έχει παρακρατηθεί το 1/3 από πλευράς ποδοσφαιριστών. Το μόνο που ξέρω είναι ότι δεν έχουν τηρηθεί οι δόσεις των ασφαλίστρων. Έχουμε μόνο υποσχέσεις από μήνα σε μήνα και φτάσαμε σε σημείο οι παίκτες αυτή τη στιγμή να μην καλύπτονται από το ομαδικό ασφαλιστήριο. Αυτή τη στιγμή έχει καταγγελθεί η σύμβαση. Έχουν πάρει κάποια χρήματα τις προηγούμενες μέρες, αλλά δεν έχουν τηρηθεί επακριβώς οι υποσχέσεις προς την ασφαλιστική εταιρεία. Εμείς έχουμε ενημερώσει όλους του αρμόδιους φορείς, αφού δεν γίνεται το 2017 να δουλεύουν οι ποδοσφαιριστές ανασφάλιστοι».

Πηγή [sport-fm.gr]Προτεινόμενα Άρθρα

Συντάκτης: News Team

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ *