Τι πληρώνουν οι ασφαλιστικές εταιρίες και τι πληρώνει η κρατική αρωγή σε ζημιές από πυρκαγιές;

Επειδή κάποιοι αρέσκονται να συγκρίνουν η να αμφισβητούν την αξία της ασφάλισης κατοικίας και να θεωρούν πανάκεια την κρατική αρωγή ή να αποκαλούν “πλασιέ” ασφαλιστικών εταιρίων όσους τους υπενθυμίζουν την σημασία της ασφάλισης, ας δούμε κάποια νούμερα:

Στις ανακοινώσεις του πρωθυπουργού και των αρμόδιων υπουργών για τις αποζημιώσεις από τις πρόσφατες πυρκαγιές  και με βάση σχετικό νόμο του 2021 οι αποζημιώσεις είναι: 

Κατοικίες που έχουν καταστραφεί ολοσχερώς 20.000 ευρώ, εκ των οποίων 14.000 ευρώ είναι η προκαταβολή για τη Στεγαστική Συνδρομή και 6.000 ευρώ η αποζημίωση για την οικοσκευή. Η συνολική  Στεγαστική Συνδρομή συνίσταται σε 80% δωρεάν κρατική αρωγή και 20% άτοκο δάνειο, με την εγγύηση του Ελληνικού Δημοσίου.

Ας δούμε και πως αποζημίωσαν οι ασφαλιστικές εταιρίες ζημιές  σε ασφαλισμένους τους από την πυρκαγιά στο Μάτι:

Σύμφωνα με στοιχεία της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιριών το συνολικό ποσό αποζημιώσεων  ήταν  33,7 εκατ. Ευρώ. Μέσο κόστος ζημιάς στο Μάτι για κάθε ασφαλισμένη κατοικία 41.300 ευρώ 

Τα νούμερα και ο άμεσος τρόπος πληρωμής είναι αποκαλυπτικά και δεν αφήνουν περιθώρια για αμφισβητήσεις, τόσο για την αξία της ασφάλισης όσο και την αναγκαιότητα που την επιβάλει.Προτεινόμενα Άρθρα

Συντάκτης: News Team

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ *