Τι πρέπει να γνωρίζεις για την “εγγύηση ασφαλισιμότητας” σε ένα ασφαλιστικό συμβόλαιο

Η “εγγύηση ασφαλισιμότητας” είναι μια φράση που περιέχει δύο ξεχωριστές έννοιες: την “ασφάλιση” και την “εγγύηση”.

  • Ασφάλιση: Η ασφάλιση είναι ένα μέτρο που λαμβάνεται για την προστασία από διάφορους κινδύνους ή απώλειες. Όταν κάποιος ασφαλίζεται, πληρώνει ένα ποσό χρήματος (ασφάλιστρο) σε μια ασφαλιστική εταιρεία, και σε αντάλλαγμα, η εταιρεία παρέχει οικονομική αποζημίωση σε περίπτωση που συμβεί ένα αναγνωρισμένο από την ασφαλιστική σύμβαση γεγονός (π.χ. αυτοκινητιστικό  ατύχημα, πυρκαγιά, ασθένεια, κ.λπ.).
  • Εγγύηση: Η εγγύηση είναι μια δέσμευση  από μια εταιρεία ότι θα εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της και θα ανταποκριθεί σε συγκεκριμένα καθήκοντα. Συνήθως, η εγγύηση αναφέρεται σε κάτι που παρέχεται ως εξασφάλιση για την ορθή λειτουργία ή την ποιότητα ενός προϊόντος ή υπηρεσίας.

Σε ορισμένες περιπτώσεις, μπορεί να υπάρχει “εγγύηση ασφαλισιμότητας” που συνδυάζει αυτές τις δύο έννοιες. Δηλαδή, μπορεί να υπάρχει μια διατύπωση ή συμφωνία σε ένα συμβόλαιο ασφάλισης που εξασφαλίζει ότι ο ασφαλιστής (η ασφαλιστική εταιρεία) εγγυάται ότι θα παράσχει την ασφαλιστική κάλυψη με  προϋποθέσεις και  καταστάσεις που αναφέρονται στους όρους του ασφαλιστηρίου συμβολαίου. 

Ακολουθήστε μας στο Google News

Είναι σημαντικό να λαμβάνετε γνώση των όρων και  των προϋποθέσεων  της “ασφάλισης” και της “εγγύησης” που αναφέρονται στο ασφαλιστικό συμβόλαιο για να κατανοήσετε πλήρως τις καλύψεις και τις υποχρεώσεις σας   ως ασφαλισμένος από την ασφαλιστική εταιρία .Προτεινόμενα Άρθρα

Συντάκτης: News Team

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ *