Τι σημαίνει ο όρος Open Insurance (ανοικτή ασφάλιση) και τι πρέπει να γνωρίζεις

Το Open Insurance αναφέρεται σε μια προσέγγιση στον τομέα των ασφαλίσεων που επιδιώκει τον ανοιχτό και διαφανή χειρισμό των ασφαλιστικών δεδομένων και των υπηρεσιών μεταξύ διαφόρων φορέων.

Είναι μια έννοια που αντλεί έμπνευση από τον όρο “Ανοιχτή Καινοτομία” (Open Innovation) και τον εφαρμόζει στον τομέα των ασφαλίσεων.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Η ιδέα πίσω από το Open Insurance είναι να ανοίξει τον τομέα των ασφαλίσεων σε περισσότερους παράγοντες και να διευκολυνθεί η ανταλλαγή δεδομένων μεταξύ αυτών. 

Σε ένα ανοιχτό ασφαλιστικό περιβάλλον, οι πελάτες μπορούν να έχουν πρόσβαση στα δεδομένα των ασφαλίστρων και να τα μοιράζονται με άλλους παράγοντες, όπως άλλες ασφαλιστικές εταιρείες, τράπεζες, ή τεχνολογικές εταιρείες, με την συγκατάθεση τους. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε νέες προσφορές υπηρεσιών, πιο εξατομικευμένα προϊόντα και καλύτερη εξυπηρέτηση των ασφαλιστικών αναγκών των πελατών.

Η τεχνολογία παίζει σημαντικό ρόλο στο Open Insurance, με τη χρήση ανοιχτών πρωτοκόλλων, διαδικτυακών διεπαφών προγραμματισμού εφαρμογών (APIs) και άλλων τεχνολογιών για την επικοινωνία και την ανταλλαγή δεδομένων μεταξύ των φορέων. 

Αυτό δημιουργεί μια πιο ανταγωνιστική και καινοτόμο αγορά ασφαλίσεων, επιτρέποντας την εμφάνιση νέων παραγόντων και την ανάπτυξη νέων υπηρεσιών.

Συνολικά, το Open Insurance αποσκοπεί στο να βελτιώσει την προσφορά των ασφαλιστικών υπηρεσιών, να προωθήσει την καινοτομία και να δημιουργήσει ένα πιο διαφανές και οικοσυστημικό περιβάλλον στον ασφαλιστικό τομέα.Προτεινόμενα Άρθρα

Συντάκτης: News Team

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ *