Τι φέρνει ο νέος μέτοχος στην Εθνική Ασφαλιστική…και στην αγορά; Η κινητικότητα στους άλλους παίκτες

Ηταν πρωταπριλιά την περασμένη Παρασκευή που και επίσημα η Εθνική Τράπεζα ανακοίνωσε ότι η θυγατρική της και  ναυαρχίδα  στον ασφαλιστικό κλάδο η Εθνική Ασφαλιστική περιήλθε στον νέο μέτοχο με όλες τις προβλεπόμενες εγκρίσεις.

Κιόλα αυτά μετά από ένα πενταετές “θρίλερ” με τους “μνηστήρες” που την πολιορκούσαν, την έκβαση της πώλησης και πολλά στραβά και ανάποδα. 

Ο νέος μέτοχος του 90%, το επενδυτικό Fund CVC Capital, αναμένεται να δρομολογήσει άμεσα αλλαγές …έστω και εν μέσω εμποδίων καθώς υπάρχουν εκκρεμότητες με την σσε του προσωπικού αν και έχουν πέσει γέφυρες για λύσεις , όπως σας είχε προαναγγείλει η στήλη προ ημερών.

Σε επίπεδο διοίκησης θα αλλάξουν πρόσωπα και θα ανακοινωθούν εντός των ημερών με σταθερό όμως στην θέση του τον σημερινό CEO της εταιρίας Σταύρο Κωνσταντά. 

Στους άλλους μεγάλους εταιρικούς παίκτες της αγοράς ,που υπάρχουν εξελίξεις, η NN ήδη τρέχει την Metlife ως NN Hellas II που είναι ένα μεταβατικό στάδιο για την ενσωμάτωση στην βασική της θυγατρική την NN Hellas ,που θα είναι η νούμερο ένα ασφαλιστική εταιρία (σε μέγεθος και μερίδιο) στον κλάδο ζωής και υγείας στην Ελλάδα. 

Στο deal Allianz -Ευρωπαϊκή Πίστη αναμένεται η έγκριση της Τράπεζας της Ελλάδος , ως τυπική διαδικασία, για να πάρει και το 100% των μετοχών η πρώτη της δεύτερης, που είναι ακόμη στο στο χρηματιστήριο,  ώστε να τρέξουν οι άλλες αλλαγές της συνένωσης.

Τέλος αξιοσημείωτη η κίνηση από την Groupama Ασφαλιστική που λάνσαρε online και direct εταιρική πώληση στην ασφάλιση αυτοκινήτου. Κίνηση που προκάλεσε “γκρίνιες” στην ασφαλιστική διαμεσολάβηση. 

Ωστόσο, η εταιρία προσπάθησε , παρασκηνιακά, να τις καθησυχάσει διαμηνύοντας ότι δεν λειτουργεί ανταγωνίστηκα στα φυσικά δίκτυα πωλήσεων.

Το λανσάρισμα έχει τρέξει με τηλεοπτικές διαφημίσεις που προβάλλονται και στα βίντεο του Youtube. Βίντεο πρωτότυπα, εντυπωσιακά με πολλά views. 

Άλλωστε το asfalisinet.gr ήταν το πρώτο που σας παρουσίασε το video της πρώτης διαφημιστικής καμπάνιας στο Youtube στις 24 Μαρτίου. myZen- Η Nέα Οnline Ασφάλεια Αυτοκινήτου (Vid)Προτεινόμενα Άρθρα

Συντάκτης: News Team

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ *